Last Updated:

Korma med lammekjøtt

Categories Kjøttretter

Smakfull og nydelig

3-4 porsjoner:

Ca.700 g beinfritt kjøtt av lammebog (kan også bruke kylling, men den må ikke koke mer en 30 minutter)

Ca. 2-3 cm frisk ingefær

50 g smør

1 stor løk,

1 chili, finhakket

1 stort hvitløksfedd

1 ss malt koriander

1 ts gurkemeie

½ ts½ ts malt nellik

½ ts malt cumin/spisskummen

½ ts pepper

2 dl yoghurt naturell (tåler man ikke melkeprodukter, så bruk soyayoghurt)

½-1 ts salt

Saften av ½ sitron

En håndfull cashewnøtter

Noen stilker grovhakket frisk koriander om man har

Rens og finhakk ingefær, løk, hvitløk og chili, skjær kjøttet i terninger og fres det i en panne. Tilsett alle krydderene og fres videre i ett minutt slik at krydderet blir godt blandet med kjøttet og at kjøttet blir pent brunt. Rør inn yoghurt og salt. Legg på lokk og skru ned varmen slik at det småkoker. La det koke i ca. 1 ½ time. Tilsett deretter sitronsaft og cashewnøttene og la alt koke videre i 10-15 minutter.

Har du frisk koriander, så server Korma med et dryss med frisk koriander samt ris og naanbrød som du får kjøpt nybakt i mange butikker, eller de krydrete variantene som kommer som halvstekt. Server med de grønnsakene man liker og ønsker.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *