Finnnbiff er en enkel, kjapp og nydelig søndagsmiddag, bare elsker reinsdyrkjøtt.
4 personer
600 g finnebiff (helst tint)
2 løk
Ca.4 fedd hvitløk
8 sjampinjonger
1 pakke sukkererter
1beger (3dl) rømme/crème fraîche
3 ts knuste einebær
Ca.1 ½ ts pepper
Ca. 2 ts salt
Smør eller olje til å steike i
Rens og skjær løk og hvitløk i små biter. Rens soppen (ikke vask den, for da blir den ødelagt, kost/skrap av den) og del den opp i skiver, og sukkerertene i biter. Knus einebærene godt, enten i en morter eller man kan ta de i en pose eller lignende og for eksempel bruke kjevle til å banke dem til de blir knust. (Jeg var ikke nøye nok med å knuse bærene, dermed ble det en og annen stor bit med einebær, noe som ble litt i overkant). Begynn med å steike løken i en god og varm panne, så har man i litt og litt finnebiff så ikke pannen blir nedkjølt. Finnebiffen må ikke steike lenge, da blir den fort seig. Ha så i sopp og deretter einebær og sukkererter. Ha i rømme/crème fraîche helt på slutten og smak til med salt og pepper.
Server for eksempel med fullkornsris, rosenkål og tyttebærsyltetøy.
Det er så godt, må lage det snart.
Ha en fin kveld!
Takk og ha en herlig kveld i veslandsværet vestlandsfrue 🙂