Last Updated:

Finnebiff med rotmos

Categories Kjøttretter

Finnnbiff er en enkel, kjapp og nydelig søndagsmiddag, bare elsker reinsdyrkjøtt.

 

4 personer

600 g finnebiff  (helst tint)

2 løk

Ca.4 fedd hvitløk

8 sjampinjonger

1 pakke sukkererter

1beger (3dl) rømme/crème fraîche

3 ts knuste einebær

Ca.1 ½ ts pepper

Ca. 2 ts salt

Smør eller olje til å steike i

Rens og skjær løk og hvitløk i små biter. Rens soppen (ikke vask den, for da blir den ødelagt, kost/skrap av den) og del den opp i skiver, og sukkerertene i biter. Knus einebærene godt, enten i en morter eller man kan ta de i en pose eller lignende og for eksempel bruke kjevle til å banke dem til de blir knust. (Jeg var ikke nøye nok med å knuse bærene, dermed ble det en og annen stor bit med einebær, noe som ble litt i overkant). Begynn med å steike løken i en god og varm panne, så har man i litt og litt finnebiff så ikke pannen blir nedkjølt. Finnebiffen må ikke steike lenge, da blir den fort seig. Ha så i sopp og deretter einebær og sukkererter. Ha i rømme/crème fraîche helt på slutten og smak til med salt og pepper.

Server for eksempel med fullkornsris, rosenkål og tyttebærsyltetøy.

 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Finnebiff med rotmos

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *