Finnebiff med tyttebærsyltetøy

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18221072)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>


4 personer

600 g finnebiff  (helst tint)

2 løk

Ca.4 fedd hvitløk

8 sjampinjonger

1 pakke sukkererter

1beger (3dl) rømme/crème fraîche

3 ts knuste einebær

Ca.1 ½ ts pepper

Ca. 2 ts salt

Smør eller olje til å steike i

Rens og skjær løk og hvitløk i små biter. Rens soppen (ikke vask den, for da blir den ødelagt, kost/skrap av den) og del den opp i skiver, og sukkerertene i biter. Knus einebærene godt, enten i en morter eller man kan ta de i en pose eller lignende og for eksempel bruke kjevle til å banke dem til de blir knust. (Jeg var ikke nøye nok med å knuse bærene, dermed ble det en og annen stor bit med einebær, noe som ble litt i overkant). Begynn med å steike løken i en god og varm panne, så har man i litt og litt finnebiff så ikke pannen blir nedkjølt. Finnebiffen må ikke steike lenge, da blir den fort seig. Ha så i sopp og deretter einebær og sukkererter. Ha i rømme/crème fraîche helt på slutten og smak til med salt og pepper.

Server for eksempel med fullkornsris, rosenkål og tyttebærsyltetøy.

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20259504)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg