Svinaktig godt

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>


Så er det fredag igjen og det er godt å lage noe ekstra godt, så i dag fikk jeg lyst på aioli. Men det er jo ingen rett, og derfor ble det svinefilet og råsteikte poteter. Så hadde jeg spinat i kjøleskapet og så ble det plutselig saus av den, så det ble litt smør på flesk, men du verden hvor godt det be. Men en trenger selvfølgelig ikke lage både spinatsaus og aioli.

For du må huske at det viktigeste er å variere kosten ;.) Riktig god helg 🙂 

 

1-2 svinefileter pr. person som steikes på begge sider i ca. 15-20 minutter, med et strø av salt og pepper helt til slutt.

2 personer

Råsteikte poteter

Ca. 5 poteter (det går mye poteter for det er så godt)            

Ca. 1 ½ ts basilikum

Ca. 1 ½ ts timian

Ca. 1 1 ts oregano

Ca. ½ ts koriander

Ca. 2 ts pepper

Ca. 2-3 ts salt

1 dl olje

Skjær opp potetene i båter og ha de i en ildfast form. Bland olje, krydder og salt og ha det på potetene og bland godt. Smak gjerne på krydderblandingen før du har de på potetene, føles den salt nok, så ha på litt mer salt, siden potetene krever en del salt. Sett det hele øverst i steikeovnen på forvarmet ovn til c. 220 g og steik i rundt 20 minutter. Ønsker man at potetene skal bli litt sprø setter man på grillen i noen minutter.  Men da bør en følge godt med slik at de ikke blir brent.

Så var det spinatsausen

2 gode hender med spinat

Smør til å surre den i

Ca. 1 ½ dl fløte (soya/risfløte om man ikke tåler melkeprodukter)

1 krm pepper

½ ts suppebuljong

Ca. ½ ts salt

Smelt smøret, ha i spinaten og la den surre lett i noen minutter. Ha i fløten, buljong, salt og pepper. La det trekke sammen et til to minutter, bruk stavmikser til blandingen er jevn. Ha i mer fløte om den blir for tykk.

Jeg hadde steikte tomater, wokede blomkål, brokkoli, squash og asparges til.

 

Aioli

Skal en lage skikkelig aioli, så må en lage den fra bunnen av med egg og olje (altså lage sin egen majones). Dette synes jeg gjerne ikke er nødvendig, siden majonesen vi har er god nok. 

Jeg bruker: 

3 ss majones

1 ss rømme eller yoghurt (det skal tradisjonelt sett ikke være rømme eller yoghurt i, men jeg synes bare majones blir litt voldsomt. Vil man utelate rømme/yoghurt bruker en bare litt mer sitron/lime)

½- 1 kinahvitløk

1 krm cayanepepper

1 krm pepper

Ca ½ ts salt

1-2 båter sitron eller lime

Ha majones i en skål. Skrell hvitløken og knus den med hvitløkspresse eller finhakk den. Ha den så i majonesen. Del sitron/lime og press ut saften og ha det i majonesen. Smak så til med krydder og salt. Det kan være lurt å lage den litt på forhånd, for da får smaken utviklet seg litt. Har man den i en tett boks, så står den seg lenge i kjøleskapet.

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

6 kommentarer

Siste innlegg