Elgsteik med fløtegratinert blomkål og poteter

Categories Kjøttretter

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Denne gangen tenkte jeg å forsøke å lage en litt annen variant en bare poteter. Det blir jo enda flere grønnsaker til middagen, noe som er veldig positivt. Blomkål trekker ikke til seg like mye væske/eller avgir stivelse som potetene og det trengs mindre fløte en om man bare har poteter i. Blomkål/poteter som ble gratinert ble veldig god, men annerledes en med bare poteter, men det passet utrolig godt til steiken.

Elgsteik

Elgsteiken tinte jeg og hadde på steikepannen med godt varmt smør og snudde den til den var lett brunet på begge sider. Siden jeg skulle ha blomkål/poteter i ovnen, la jeg derfor steiken i en ildfast form og hadde den i steikeovnen. Men først kokte jeg ut steikepannen og hadde dette over steiken. Så skar jeg opp gulrot, løk og selleri og hadde også dette i den ildfaste formen. Den var ferdig på ca.1 time(kjernetemperatur skal være 85-90). Så fikk den hvile i 15 minutter før jeg skar den opp. Jeg hadde ingen krydder på men det må du gjerne som for eksempel einebær, villtkrydder, salt og pepper. Men grønnsakene laget veldig god smak på kjøttet.

Fløtegratinert blomkål og poteter

2 personer

Ca. ½ blomkål

3 store poteter

3 fedd hvitløk

2 ts salt

½ ts pepper

Ca. 3 dl fløte (Tåler man ikke melkeprodukter, så bruker man soyafløte)

Rens og del blomkålet i litt små biter og skrell potetene og skjær de opp i tynne skiver. Ha alt opp i en ildfast form som har litt høye kanter. Denne gangen hadde jeg frossen fløte som jeg tinte i en panne. Rens og del hvitløksfeddene (se under for tips for hvordan man lett renser hvitløksfedd). Så jeg hadde hvitløk, salt og pepper sammen med fløten så jeg fikk smakt den til. Men har man fersk fløte behøver man ikke varme den opp, men det er likevel lurt å blande hvitløk, salt og pepper i fløten. Fløteblandingen bør vær litt salt siden potetene og blomkålen krever litt salt. Hell blandingen over blomkål og poteter og ha det hele i steikeovnen på 200 g i ca. 1 time eler til poteter og blomkål er myke og fløten har trakt inn i potetene.

 

 
 

Tips til lettere å skrelle hvitløksfedd

Når man har tatt ut et fett fra hvitløken, så kan det være litt vrient å få av skallet på feddet. Men om man tar en god kniv eller lignede og legger opp på feddet og trykker til, så løsner skallet lett. Jeg mener også å ha hørt at ved å gjøre dette med hvitløken så frigjør en i større grad stoffer i hvitløken som er helsebringende. Om dette er tilfelle kan jeg ikke garantere.



// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>



2 kommentarer

2 thoughts on “Elgsteik med fløtegratinert blomkål og poteter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *