Treretters middag

Det finnes vel knapt noe jeg synes er mer hyggelig enn å lage mat til mine venner som alltid setter stor pris på det.

En enkel og god forett som alle kan klare å lage.

Forrett:

2 stor asparges

1 bit med oppskåret røykelaks

Ramsløk  (har du ikke det, kan man for eksempel heller bruke pesto)

Granateple

Rens aspargesen og ha den i en panne med kokende vann og litt salt i ca. 1 minutt. Ta den så i kaldt vann så den blir avkjølt og legg den på et tørk med hånddukspapir.

Ha laksen rundt aspargesen og legg to og to pent på et fat. Pynt med ramsløk og granateple (eller etter eget ønske).

 

Hovedrett:

Biffgryte med rødvinsaus

4 personer

3 biffstykker

1 kinahvitløk (uten fedd)

1 løk

Ca.3 stilker stangselleri (spørs hvor tykke de er)

1 fennikel

2-3 gulrøtter

2 dl rødvin

2 buljongterninger

Smør til steiking

1 ts tørket koriander

1 ts pepper

Ca. 1 ts salt

Del kjøttet opp i litt gode biter og ha litt og litt av kjøttet på pannen så steikepannen ikke blir for avkjølt. Når kjøttet er ferdig brunet, kokes pannen ut med litt vann og has i en panne sammen med rødvinen og buljong. Sausen settes på kok slik at den reduseres (dvs. at den kokes inn). Bare la det stå og kose seg i minst en time.

Når rødvinen er redusert, renses og deles alle grønnsakene i biter og steikes på pannen, og så blandes kjøtt, grønnsaker og saus i en panne. Ha i krydder og la det stå på varmen til grønnsakene er møre. Server med ris.

 

 

 

Dessert: Créme Brûlée

5 dl fløte

2 ½ dl sukker (jeg brukte halvparten sukker og sukrin, men det ble litt for søtt, så ta heller litt mindre sukrin).

1 toppet ts med ekte vanilje (på helsekostbutikker får man kjøpt ferdig ekte vanilje klar til bruk, jeg foretrekker denne fremfor vaniljestang).

5 eggeplommer

Forvarm ovnen til 150 g. Ha fløte, vanilje og ca. halvparten av sukkeret i en panne og varm det opp slik at vaniljen får utvikke seg i smaken, og avkjøl den så litt. Pisk eggeplommene godt sammen og ha de i fløteblandingen. Rør godt og sil blandingen gjennom en sikt. Ha det i små, ildfaste porsjonsformer og sett disse i vannbad (vann i en dyp langpanne) midt i ovnen. Det kan være lurt å lage de ferdig en stund før middag, så de får stå en stund etter de er ferdige. Rett før servering fordeles resten av sukkeret på toppen av formene og bruk en liten gassbrenner og lag karamell på toppen. Har man ikke brenner, kan man sette formene øverst i ovnen med grillen på, eller bare ha overvarme på i 2-3 minutter til sukkeret er smeltet og brunt.

Jeg serverte med litt pisket krem, blåbær og bringebær.

 

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539598)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg