Steikt flyndre (Gjesteinnlegg)


I dag har jeg æren av å få legge ut en middag jeg ikke har laget selv. Og denne maten er også ?fanget? eller fisket selv.

1 flyndre som er filetert

 Mel til å vende fisken i ca. 2 ss (glutenfritt mel om man har glutenallergi, for eksempel er Jyttemel naturlig glutenfritt)

Fisk trenger mye salt, så ca. 1 ts

½ ts pepper

Litt sukkerkulør (kan sløyfes)

Smør til å steike i

Bland mel, pepper og salt i en skål eller pose og vend fisken i det.

Ha en god og varm steikepanne og steik fisken på begge sider, ta med litt rikelig med mel. La så fisken ligge og kose seg i noen minutter. Ta fisken bort fra pannen og ta på litt vann slik at melet og smøret som er på pannen blir til en saus. Bruker man hvetemel, må sausen få koke i minimum 10 minutter for å få bort melsmaken. Smak så til med salt og pepper.

Ønsker man å ha retten uten hvete så den blir glutenfri, kan man, som nevnt over, bruke Jyttemel eller annet glutenfritt mel man måtte ha for hånd. Glutenfritt mel trenger ikke koke mer en ett minutt.

Råkost

Gulrot

Litt mandler

Litt rosiner

Saft av en ½ appelsin

Skrell og rasp gulrot på rivjernet, form det i en skål (se bilde) og ha på appelsinsaft. Hvelv skålen med gulrot på tallerken og ha på rosiner og mandler.

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499264)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539602)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg