Proteinbrød

Proteinbrød

Her er et alternativt brød med lav GI.

1 dl solsikkefrø (mineralrik)

5 ss sesamfrø (rik på mineraler og E-vitamin)

4 ss linfrø (rik på omega 6)

1 dl kruska kli (Ønsker man glutenfritt brød bytter man ut kruska kli og havre kli med profiber eller fiberhusk og glutenfrie havregryn).

1,5 dl havrekli

4 egg

3 ss raps-eller olivenolje

½ boks cottage cheese (en kan bytte ut cottage cheese og kesam med naturell yoghurt eller med kokosmelk)(kokosmelk om en ikke skal ha melkeprodukter)

½ boks kesam

1 ts salt

1 ½ ss bakepulver

Sett steikeovnen på 180 grader. Smør en brødform godt, en kan gjerne ha bakepapir i, da blir det lettere å få brødet ut av formen når det er ferdig. Har man food-processor er dette det aller enklest å bruke siden frøene bør knuses litt.

Ha alt, utenom bakepulveret, i food processoren og la den gå til det er blitt en jevn blanding. Er deigen for tykk, tar man bare i litt mer vann. Blir deigen derimot for tynn, tar man i litt mer kli. Når deigen er passe tykk(den skal ikke være så fast som når man lager vanlig brød, den skal kunne helles i en form) tar man i bakepulveret og lar processoren gå i ca. 30 sekunder til bakepulveret er blandet godt i deigen.

Hel deigen i brødformen og sett den midt i oven og la det steike i ca. 1 time. Deigen skal ikke heves først. Når brødet er steikt, tar en det ut av formen og på en rist.

6 kommentarer
    1. Har byttet ut kesam og cottage cheese med KEFIR og det ble helt supert. Jeg brukte ca 5 dl til dobbel porsjon. (Det er jo litt lite å lage ett brød.)Det går sikkert med sur skummet også !

    2. Denne vil jeg prøve! Men kan jeg kanskje bytte ut cottage cheesen og kesamen med noe annet enn kokosmelk? Vil ike bli lei av kokos smaken , og jeg lager endel middag med kokosmelk.. Som f.eks soyamelk..? Eller!! Laktose fri naturell yoghurt! Det var vel lurt! 🙂

    3. Ida M. Wigdehl: Så kjekt du er her 🙂 Klart du kan bruke noe annet en cottage cheesen og kesamen. For min del så ble det for mye melkeprodukter og veldig dyrt, så jeg har brukt alt fra litt vann til litt soya yoghurt. Du kan også bruke de googreen sine havrefløte eller melk også. Brødene er urolig god og masse mat i.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg