Får i kål med hel pepper
Fårikålsesongen er i full gang, så løp å kjøp. Jeg fikk litt “pepper”(ganske så humoristisk) sist jeg blogget om får i kål siden vi ikke hadde brukt hel pepper og at den skulle være i gryten og ikke i noe hylster. Så da ble det slik denne gangen(selv om jeg plukket ut pepperen når jeg spiste, ikke si det til noen da
Til ca 4 personer:
Ca 1 ½ kg ferskt fårekjøtt(bog eller bryst)
Ca 1 kg kål (en stor)
2-3 ts salt(når fårikålen har kokt en times tid smaker man på kraften for å se om den er salt no)
1 pk hel pepper (Jeg har en liten hylse som er laget til å ha i fårikålen, slik at en slipper all den hele pepperen i maten. De får man kjøpt på noen matbutikker)
4-5 dl vann
Del kålen opp i litt store biter. Legg kål, salt og pepper lagvis i en panne og ha på vann. La det koke i ca 1-1/2 time til kjøtte er mørt. Rør forsiktig av og til.
Server med poteter til.
Da er det med hel pepper. Jeg glemte å ta bilde da jeg laget den så her er kålen noe overkokt, men utrolig god etter min smak
Ps. Dette bilde er fra sist jeg hadde får i kål.
Det ser helt herlig ut – lurer på om ikke dette må bli søndagsmiddag neste helg
Klem
Vi har fortært ei diger panne i dag. Kjempegodt! Men pepparen har vi “løst” i panna, som små smaksbomber/overraskelser.
Smak og behag, sikkert.
Det har vi også og du hendelse så godt. Smaken er som baken, delt, heldigvis hehe.
Noe lettere og bedre middag kan en neppe lage, om man liker fårekjøtt vell og merke