Tikka Masala

Categories Kyllingretter

Tikka Masala



Etter at min yngste datter hadde vært i Hellas, ville hun at jeg skulle lage Tikka Masala, noe jeg ikke viste hva var for noe. Så etter å ha leitet på nettet og lest utallige oppskrifter med mange ingredienser jeg aldri har hørt om heller, så begynte jeg å sette sammen det som var mest vanlig i alle oppskriftene jeg fant. Denne oppskriften ble noe tungvint, så jeg har tenkt å lage den flere ganger for å se om resultatet kan bli like godt uten at en legger kyllingen i marinade dagen før, så fortsettelse kommer. Retten smakte aldeles fantastisk og jeg tror jeg har smakt noe lignede da jeg var i København. Deng gangen fikk vi servert Rosévin til, noe jeg var skeptisk til, men som ble gjort til skamme, for det passet utmerket til retten.

2-3 personer

2 kyllingfileter

1 dl yoghurt(det var noen oppskrifter som hadde bare olje i marinaden eller begge deler) (Om en ikke tåler melkeprodukter marineren en i olje)

1 kinahvitløk

1 chili

1 bit ingefær

1 ts koriander(tørket siden jeg ikke hadde fersk)

1 1/2 ts med tandoori masala

Rens og del hvitløk, chili og ingefær og ha de i en skål eller plastpose sammen med korianderen og yoghurten. Skjær kyllingfiletene i biter å ha de i sammen med det andre. Bland alt godt sammen og sett det i kjøleskapet til neste dag eller etter noen timer.(som sakt så er dette kanskje unødvendig å gjøre, jeg skal forsøke flere måter etter hvert)

Neste dag:

1 chili

1 hvitløk

1 stor løk

1 god bit med ingefær

½ bunt med fersk koriander(en kan helt sikkert bruke tørket koriander også, men da blir det mindre farge i retten)

1 ts kardemomme

1 ts gurkemeie (det krydderet en har i når en lager lussekatter, det gir ikke så veldig mye smak, men er der mest for den gule fargen sin skyld)

1 ts salt

1 boks knuste tomater eller 3-4 store tomater som en hakker

2 ss naturell yoghurt (tåler en ikke melkeprodukter, bruker en soyayoughurt eller soya fløte og lime for å få den syrlige smaken)

Rens og del hvitløk, løk, chili og ingefær og ha det i en varm panne med smør og la det surre i noen minutter. Så tar en innholdet som har lagt i kjøleskapet og har det i pannen sammen med det andre. La dette også få litt tid i pannen før en tar i de knuste tomatene og krydderet. Vask, tørk og hakk den ferske korianderen og ha det i gryten. Helt til slutt har en i yoghurten og nå kan en smake om en trenger litt mer eller mindre youghurt. (yoghurten demper smaken om den er blitt litt for sterk).
Server med ris og en salat.

5 kommentarer

5 thoughts on “Tikka Masala

  1. Den retten så bare helt herlig ut!!! må prøves… tror du det går an å lage det med mager kesam??

  2. Klart du kan det. Men skal jeg være ærlig så tror jeg ikke fette i kesamen eller andre slike produkter er så farlig som en vil ha det til. Og fette gir god smak. Men en velger helt selv og i denne retten tror jeg neppe man vil kunne kjenne den store forskjellen uansett siden det er så mye smak.

  3. Ja, dette er noe annet enn Uncle Bens saus på glass, ja. Dette smaker sikkert helt herlig. Men hvorfor tyr man til en løsning på glass? Er ikke det fordi man skal spare seg for all den jobben, med hakking og marinering osv? Men det viser seg alltid at hjemmelaget er best 🙂 Ferdigmat kan sjelden måle seg med det.

  4. denne oppskriften er gjerne litt mer arbeid en jeg ellsers bruker å lage til bloggen. Men når man aldrig har forsøkt en rett før så må en se hva andre oppskrivter sier.Selv om jeg ikke laget den direkte fra noen av de for det var så mye jeg ikke fant av råvarer.Men jeg skal lage den en gang på en lettere måte og se hvordan den da blir. Veldig spennende 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *