Sei i seng av grønnsaker med curry

Categories Kalkun

Sei i seng av grønnsaker med curry

I dag smakte maten meg ekstra godt, kanskje dette var for jeg spilte opera av blant annet av Verdi når jeg laget maten. Å herlighet tenker gjerne mange da. Men mat og musikk har mye til felles, begge deler er en smakssak, noe liker vi og noe ikke. Og smakssansene når det gjelder mat og musikk kan utvikles, og de gjør stort sett det hos de fleste av oss. Det gjelder bare å være åpen for det ukjente. Fra naturens side er vi skapt til å være skeptisk for å overleve, dette gjelder også mat. Før når en ikke kunne gå i butikker for å kjøpe den maten en trengte, så måtte en fange, høste eller sanke maten selv. Og som dere sikkert vet er det mye i naturen som er farlig å spise. Så da måtte en få en som var ?dum? nok eller bare sulten nok til å smake for å se om de overlevde. Ble den som spiste maten syk eller døde, ja da visste de andre at DET skulle de ikke spise. Dette er tydeligvis en svært nedarvet grunnegenskap hos oss mennesker, så mange vil ikke smake noe nytt. Dette trenger vi egentlig ikke tenke på nå for tiden, så kast dere rundt og forsøk noe nytt. Det som er det geniale med hjernen vår, er at om vi er skeptisk til maten vi smaker første gangen en smaker noe nytt, så smaker det ganske sikkert bedre neste gang en smaker det samme. Dette burde alle foreldre visst om slik at barna måtte smake litt av alt de laget, så slapp vi så mange kresne mennesker rundt oss.

Og sånn er det med musikk også, alt er en tilvenning. Så min oppfordring i dag er å være nysgjerrig, ikke stagner!

Vil dere gjerne vite oppskriften også ja ogher er den.

Til meg brukte jeg

1 gulrot

1 stykke løk

1 godt stykke Rettichi(http://www.bama.no/eway/no/gronnsaker/rettich/index.aspx) Det snaker som neper, så bytt gjerne ut om du ønsker det.

1 stor reddik

4-5 dusker med brokkoli

Ca 200 g seifilet

Ca 1 ts curry

½ fiskebuljong

1 krm pepper (Krm betyr kryddermål)

Ca 1 krm salt

1 dl kokosmelk/soyamelk eller ½ dl fløte og ½ dl vann

Ta vesken i en panne sammen med curryen og buljongen. Skrell grønnsakene og del de i små staver eller biter(uten tar det så lang tid å koke). Ha løk, gulrot, rettich og reddiken i først for de trenger å få koke litt.

 

Fisken og brokkolien blir fort overkokt. Hvilken fisk en bruker spiller ingen rolle, men husk at bruker en frossen fisk, bør den absolutt tine før bruk. Når grønnsakene har fått kokt i noen minutter så tar en i brokkolien og fisken og smaker til med salt og pepper. Men da bør en ikke røre for mye, bare vende slik at fisken ikke detter helt fra hverandre. Det var så mye grønnsaker og så nydelig smak at jeg ikke ville ha verken poteter eller ris til, men det kan en bestemme selv hva en syns.

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *