Auberginen med kjøttdeig og tomatsaus

Categories Retter med kjøttdeig

Auberginen med kjøttdeig og tomatsaus

Auberginen er ikke en grønnsak jeg bruker ofte, men den er veldig god samtidig så det er kjekt å variere. Den inneholder lite kalorier og er rik på fiber(http://www.bama.no/eway/default.aspx?pid=241&trg=Content_6140&Main_4489=6177:0:10,3116&Content_6140=6185:0:10,3759).I utgangspunktet var denne retten vegetarrett, dvs den inneholder ikke noen produkter fra dyrerike(animalske). Men uten noen form for kjøtt eller fisk blir jeg ikke mett, så da tilpasset jeg den bare.

4 personer

4 Auberginen(lager en den som vegetarrett bør en doble)

2 ss Olivenolje til steiking(eller bruk det en ønsker)

Saus:

2 eller flere fedd hvitløk

1 løk

1 paprika

2 bokser hakkede tomater eller eventuelt ferske 8 tomater

1 buljongterning

1 ts frisk timian eller 2 ts tørket

1ts frisk merian eller 2 tørket

2 ts frisk oregano eller 2 ts tørket(har en for mye tørket oregano, synes jeg det kan bli såpesmak).

1-2 ts sukker avhengig av hvor sur de hakkede tomatene er

2 ts fersk basilikum eller 2 tørket

Ca 1 ts salt

1 ts pepper

½ ts Chilipower

—————–

2 pakker kjøtt/karbonadedeig

Eventuelt ost på toppen

Auberginen deles og det er en fordel å ta av skinnet(det glemte jeg, men det er ingen krise).Ha olje i steikepannen og ha Auberginene på og la de steike på begge sider. Legg de i en ildfast form. Steik kjøtt/karbonadedeigen.Sausen kan en gjerne lage på forhånd om en ønsker.

 

Rens løk, hvitløk og paprika og del i biter. Ha olje i pannen og surr de litt. Ha i de knuste tomatene(bruker en ferske tomater, vaskes og deles de og has i pannen). Ha i krydderene, skulle en ikke ha disse som står i oppskriften så bruk noen andre, men krydder er svært viktig for smaken skyld(for eksempel kan en bruke Provencekrydder). La det putre i pannen i ca 10 minutter. Ha så den ferdig steikte kjøttdeigen sammen med sausen, er den for tørr tar en i litt vann. Smak om det er god kryddersmak, ellers har en på mer.

Ha så det hele over Auberginene og eventuelt ha eventuelt på ost. Sett formen i steikeovnen på 180-200 g i ca 30 minutter.

Å ha ungdommer i hus kan kreve en god porsjon tålmodighet og dette ble denne retten offer for. Da 20 minutter ble til over en time, blir maten der etter. Selv om det ser litt vell mørkt ut, så smakte det utmerket                                                                                              

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *