Torsk med Curry mix
Om en ikke er så glad i fiskesmaken, bør en forsøke denne. En smakfull fiskerett utenom det vanlige.
4 personer
2 pakker frossen torsk(800g)(eller den fisken en ønsker) Bør tines før bruk
4 dl kokosmelk (eller 2 dl fløte og 2 dl vann)
3-4 ts Curry mix(Kan kjøpt på de fleste butikker, men jeg anbefaler å kjøpe på innvandrerbutikk om en har anledning til det, for den er mye bedre etter min smak)
8-10 tomater
½ blomkål
4 vårløk eller annen løk
Stangselleri(Grønnsakene kan skiftes ut med andre om en ønsker det)
Ca 1 ts med salt
Rør Curry mixen sammen med kokosmelken(væsken) om den ikke er helt utrørt så har det ikke noe å si. Del tomatene i litt tykke skiver og legg ca halvparten i bunnen av formen. Rens og del blomkål og sellerien i forholdsvis små biter så de blir ferdig samtidig med fisken. Del fisken i grove stykker og legg de opp på grønnsakene. Rens og del løken og legg det opp på fisken sammen med resten av tomatene. Strø salt over og hell på vesken til sist. Ha steikeovnen på 18-200 grader og la den stå i 20-30 minutter(til en ser fisken deler seg fint og er ferdig). Har en ikke steikeovn kan en lage det i en panne, det kan være lurt å ikke røre alt for mye i den, for da kan fisken dele seg for mye opp.
Server med ris eller poteter.