Kylling med fuske pesto!

Categories Kyllingretter



Her er enda en oppskrift som ?rare? meg lager. Men som Albert Einstein sier “Fantasi er viktigere enn kunnskap, for Kunnskap er begrenset men fantasi omfatter hele verden.” Så da er det bare til å slå ut håret og bruke sin kreativitet!

Jeg fikk så lyst på pesto, men hadde ikke parmesan og det har jeg heller ikke vanligvis i huset heller siden jeg ikke tåler noe særlig godt melkeprodukter.

Så da skriver jeg her både med og uten parmesan(som er en ost), så kan en selv velge.

1-2 fedd hvitløk

5 ss pinjekjerner eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv.

1 potte basilikum

75 g parmesan (og det hadde jeg ikke, men det smaker godt likevel)

0,5 dl olje

1 ts om en ikke bruker ost i mindre med ost.

pepper

Bruk stavmikser eller andre typer kjøkkenmaskin som knuser alt sammen.

Skrell hvitløk, ta basilikumen fra potten og ha alt i en skål sammen med oljen og la det bli en jevn masse. Har du parmesan i kan det være lurt å raspe den litt før en har den i. Smak til med salt og pepper.

Jeg steikte kyllinglårene på pannen og hadde pestoen på etter på. Men det kan være en god ide å ha den i en ildfast form og helle pestoen over og la det steike med de siste kvartere.

Kyllingen ble servert med villris, steikt paprika, sukkererter og salat til.

Kyllinglårene kan være store og krever litt tid for at de skal bli gjennomsteikt, de låg ca 35 på steikepannen og det må nok ligge tilsvarende lenge i steikovnen.(da ville jeg brukt ca 200g)

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *