Blomkålsuppe

Blomkålsuppe

Nå er det herlig varmt ute og da kan det smake med litt lettere mat som for eksempel blomkålsuppe. Det er knallgodt, lett å lage og sunt.

Ca 4 personer

1 blomkål

7 dl kaldt vann eller kraft(bruk for eksempel kraft av aspargesboks osv)

1 grønnsaksbuljong eller 2 ts pulver(eller den buljongen du har)

3 ss maisennamel eller 3 ss hvetemel(bruker en hvetemel, bør suppen koke i ca 15 min.)

2 dl melk, matfløte, soyamelk, kokosmelk eller det du har i huset

1 ts salt

Pepper etter smak og behag

Bruk gjerne andre krydder om du ønsker det.

Denne suppen er svært mager og for å få en ekstra rund og god smak for eksempel ved festlige anledninger, kan en ha i smør.

 

Fremgangsmåte:

(Når jeg lærte å lage blomkålsuppe, så la vi blomkålet en stund i saltvann, slik at eventuelt smådyr kom ut av det. Men det meste er vel dyrket omtrent uten å ha vært i nærheten av verken jord eller annet, så det er svært sjeldent jeg oppdager slikt nå for tiden)

Rens og del blomkålen i så store biter at en kan få de opp på en skje. Ha kalt vann, maisenna og buljong i en panne og la det koke opp under omrøring. Når suppen har kokt opp har du i blomkål bitene og lar den trekke. Ha i melk eller lignende og er suppen for tykk, tar du mer er den for tynn kan du ta mindre melk i. Smak til med salt og pepper. Suppen er ferdig på ca 10 minutter eller når blomkålen er passe myk. Det tar ikke noe lenger tid en når en lager posesuppe og i tillegg slipper en alle tilsetningsstoffene og en kan klappe seg selv på skulderen over å ha hjemmelaget suppe på bordet.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg