Lammelår

Lammelår

Uten å skryte så vil jeg påstå at jeg bor i en av de beste gatene i hele verden. Det er ikke få mennesker som har bemerket for et fantastisk samhold, vennskap og respekt det finnes blant oss som bor her. Uansett om en mangler noe, trenger hjelp til noe, trenger støtte eller trøst, så er det alltid en eller flere som stiller opp, og det er gull verd. Vi kan stikke inn og bare si ?hei? eller som i går være så heldig å bli invitert på lammelår hos Bjørg og Aksel. Bjørg er en av de aller beste til å lage mat og en av de absolutt flinkeste til å invitere oss andre på mat av ett eller annet slag. Og det unike er at uansett hvor enkelt det er, så er det gjennomført ordentlig og alltid utrolig smakfullt. Både Bjørg og Aksel er mennesker med et STORT hjerte uansett hva de gjør, så det blir alltid utrolig hyggelige møter hos de. Og på lørdag var det lammelår med fløtegratinerte poteter og deilig sommerkake til kaffe. Dessverre glemte jeg helt å ta bilde av maten.

Bjørg lager lammelår på ca. følgende måte.              

Det må være et tint lår og det gnir hun inn med salt og pepper

Legger det i en form og setter steikeovnen på 75 grader og da står det i 8- 10 timer avhengig av hvor stort det er og god hvor god tid en har. Når det har steikt en stund, tar hun litt vann i formen.                      Rett før det serveres, steiker hun det på høy temperatur så det blir sprøtt utenpå.                                           Vannet/sjyen koker ut langpannen og siles i sausen for god smak.                                                                           

 

Fløtegratinerte poteter

4 personer

14 -16 poteter

8 dl fløte eller soyafløte

Hvitløk etter ønske (jeg bruker ca. 1 hvitløk, men da bør en være glad i hvitløk)

2 ts salt

½ ts pepper eller muskatnøtt.

Hvitost

Skrell potetene og skjær de opp i skiver. Legg de i en ildfast form. Ha fløte, krydder og hvitløk i en skål og bland det godt sammen og hell det over potetene.

Sett det i steikeovnen på 200 grader i ca. 50 minutter. Når potene omtrent er ferdige, har en raspet ost på toppen (vil en ha ost som er litt brent, tar en osten på før). La det hele stå i ca. 10 minutter til osten er smeltet.

Server med de grønnsakene en har og liker!

Dessverre glemte jeg helt å ta bilde av maten, så dette lammelåret fant jeg på nette(.http://www.p4.no/resize.ashx?path=/mmo/169517.jpg&w=468)

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg