Proteinbrød

Her er et alternativt brød med lav GI.

1 dl solsikkefrø(mineralrik)

5 ss sesamfrø (rik på mineraler og E vitamin)

4 ss linfrø (rik på omega 6)

1 dl kruska kli (fiberrik) (tåler en ikke hvete eller har cøliaki kan en bruker fiberhus i stedet for)

1,5 dl havrekli (Har en cøliaki bør en bruke glutenfri havregryn i stede for)

4 egg

3 ss Raps- eller olivenolje

½ boks cottage Cheese(en kan bytte ut cottage cheese og kesam,  med naturell yoghurt eller med kokosmelk) (kokosmelk om en ikke skal ha melkeprodukter)

½ boks kesam

1 ts salt

1 ½ ss bakepulver

Sett steikeovnen på 180 grader. Smør en brødform godt, en kan gjerne ha bakepapir i, da blir det lettere å få brøde ut av formen når det er ferdig. Har en food prosessor er dette det aller enkleste å bruke siden frøene bør knuses litt. Ha alle tørre ingrediensene i food prosessoren (ikke bakepulveret) og tilsett egg, det våte og salt. Ta lokket på og la det blande seg godt sammen. Og når en ser at deigen er fast, men ikke steinhard tar en i bakepulveret og lar det eltes til det er godt fordelt (når en tar i bakepulveret i helt til slutt er det lettere å få det til å heve). Ha deigen i brødformen og sett den midt i ovnen og la det steike i ca 1 time.

Når det er steikt, tar en det ut av formen og avkjøles på en rist.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *