Margrethe og Theodors «man tar hva man har» middag

Categories Kyllingretter

 

Margrethe og Theodors «man tar hva man har» middag

 

Denne kyllingretten er fantastisk enkel å smelle sammen når 2-åringen er sulten og man ønsker å tilby middag laget fra grunnen i løpet av en havtime.

Ingredienser:

2 kyllingfile i biter

7 dl melk (det var det jeg hadde i kjøleskapet)

2 ss hvetemel til sausen

1 buljongterning (den siste som var igjen i pakken)

gurkemeiekrydder (gir fin gulfarge)

brokkoli i små bunter

fullkornspasta, mengde etter ønske og behov

en pakke boil in bag villris

 

Med Theodor trygt plassert ved kjøkkenbordet sammen med noen rosiner å gomle på, setter jeg i gang å steker kyllingbitene, mens melk, buljongterning og gurkemeiekrydder får koke opp med 2 ss hvetemel til å gjøre sausen passe tykk. Ris og pasta koker for seg selv i en gryte.

Jeg skjærer opp brokkoli i biter, og prøver for morro skyld å fóre poden med en liten bit, uten videre hell.. rosiner er visst bedre.

 

Kyllingbitene er ferdig stekt, pastaen er myk og god, og gurkemeiesausen passe tykk, så da er det bare å slenge alt inkl brokkoli i sausen og la det hele få trekke noen minutter. Risen serveres ved siden av kyllingretten.

 

Bón appetit!

Til dessert spiste vi American sjokoladecookies:) Skikkelig seige gode og laaangt fra sunne cookies. Oppskriften er hentet fra en blogg for søtmonser (som meg, Theo og mannen).

http://www.passionforbaking.com/blog/2010/07/29/jumbo-3-chip-cookies-fra-nestle-tollhouse/

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *