Sølvis Bacalao

 

Sølvis Bacalao

4 personer

Sølvi er fra Ålesund og kan dette med fisk, så denne anbefales.

1 kg utvannet skinn og benfri klippfisk i små stykker

8 store poteter

2 store løk i skiver

1 hakket chili

1 glass finhakket hermetisk paprika

3 dl vann

2 dl tomatpure

2 dl olivenolje

15 vaskede og rensede blåskjell(friske med skall)

 

Vann ut fisken i 10- 12 timer med rikelig med vann. (Sølvi seier det kan være lurt å koke en liten bit for å se om den er passe salt)

Legg poteter, fisk, løk, chili og paprika lagvis i en gryte. Bland sammen vann og tomatpure og hell dette over i gryten. Varm oljen til den ryker ?blått? og hell den over i gryten til slutt.

La det småkoke i 1- 1 1/2time, drei på pannen innimellom, ikke rør om.

Stikk ned blåskjellene de siste 5 minuttene.( Jeg hadde ikke blåskjell)

Bacalaoen ble stående litt lenge å vente på min datter skule komme hjem, derfor ble den vel innkokt 😉 Men smaken var nydelig 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg