Sølvis Bacalao
4 personer
Sølvi er fra Ålesund og kan dette med fisk, så denne anbefales.
1 kg utvannet skinn og benfri klippfisk i små stykker
8 store poteter
2 store løk i skiver
1 hakket chili
1 glass finhakket hermetisk paprika
3 dl vann
2 dl tomatpure
2 dl olivenolje
15 vaskede og rensede blåskjell(friske med skall)
Vann ut fisken i 10- 12 timer med rikelig med vann. (Sølvi seier det kan være lurt å koke en liten bit for å se om den er passe salt)
Legg poteter, fisk, løk, chili og paprika lagvis i en gryte. Bland sammen vann og tomatpure og hell dette over i gryten. Varm oljen til den ryker ?blått? og hell den over i gryten til slutt.
La det småkoke i 1- 1 1/2time, drei på pannen innimellom, ikke rør om.
Stikk ned blåskjellene de siste 5 minuttene.( Jeg hadde ikke blåskjell)
Bacalaoen ble stående litt lenge å vente på min datter skule komme hjem, derfor ble den vel innkokt 😉 Men smaken var nydelig