Laksegryte
4-5 personer
4 laksestykker (jeg kjøpte marinert laks, helgetilbud på Kiwi, de er litt større en de som er frossen)
Linker nederst om positive helseeffekter av å spise laks og ingefær 🙂
4 dl vann eller fiskekraft
1 Fiskebuljong om du ikke bruker fiskekraft
2 dl melk/fløte/soyamelk/kokos etter ønske
2 ss maizena
1 ts salt
½ ts pepper
Ingefærrot (Du kan bruke tørket eller fersk(smak til etter ønske)
½ løk
4 vårløk
Grønnsaker etter ønske(jeg brukte frosne wock grønnsaker denne gangen, men det funker flott med ferske også)
Litt olje/smør å steke løken i
Fremgangsmåte
Skjær løken i små biter og surr den i oljen. Ha så i vann/fiskekraft, melk, maizena og buljong og la det hele få et oppkok under omrøring. Ha så i grønnsakene og når de er nesten ferdig har du i den oppskjærte laksen, smak så til med salt og krydder. Ikke rør for mye i gryten etter at laksen har kommet nedi, for da går den i stykker.
Jeg serverte den med villris.
http://www.godfisk.no/Artikler/Norge/Helse/Helseeffekter-av-omega-3-fra-fisk
http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.4733855
http://translate.google.no/translate?hl=no&langpair=en%7Cno&u=http://arthritis-symptom.com/alternativel-arthritis-treatments/omega-3-fatty-acids.htm
http://www.kk.no/859141/stadig-flere-helsefordeler-oppdages
Testet og mer enn godkjent:-))))
Skal nok prøve den oppskriften.
Det er bra 🙂
Wenona: Kom veldig gjerne med tilbakemelding 🙂 dette er nytt for meg og skal jeg gjøre det bedre for dere, må jeg vite hva som kan bli bedre og hva dere synes allerede er bra. Veldig glad for komentater 🙂 Lykke til. Og det er bare til å spørre, jeg svarer så godt jeg kan 🙂