Torsk i limesaus

4 porsjoner:

Ca 800 g frossen torsk i blokk(selvsagt kan du bruke helt fersk torsk, men da bør den være skinn og benfri)

1 bunt vårløk

4 gulrøtter (eller du kan for eksempel bruke paprika om du foretrekker det)

6 dl vann

2 ½ ss maizena

1 ½ dl melk/fløte/soyamelk (velg etter eget ønske og behov)

Ca 3-4 ts lime 

Litt smør eller olje til steiking

Fremgangsmåte:

Fisken bør være halv- eller helt tint.

Sett på poteter eller ris. Rens og del vårløken og gulrøttene(eventuelt paprikaen)

 

Del vårløken i forholdsvis små biter. Gulrøttene skjæres i litt tynne skiver. Ha smør i en panne og la den bli varmt. Surr løken og gulrøttene (paprikaen). Ta pannen bort fra platen og ha i væske (også lime) og maizena, og la det få koke opp under stadig omrøring. Når sausen er kokt opp har en i fisken som er skjært i stykker, la den få ligg i sausen rundt 5-10 minutter avhengig av hvor store stykker den er i. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer lime.

Matbloggtoppen

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg