4 porsjoner:
Ca 800 g frossen torsk i blokk(selvsagt kan du bruke helt fersk torsk, men da bør den være skinn og benfri)
1 bunt vårløk
4 gulrøtter (eller du kan for eksempel bruke paprika om du foretrekker det)
6 dl vann
2 ½ ss maizena
1 ½ dl melk/fløte/soyamelk (velg etter eget ønske og behov)
Ca 3-4 ts lime
Litt smør eller olje til steiking
Fremgangsmåte:
Fisken bør være halv- eller helt tint.
Sett på poteter eller ris. Rens og del vårløken og gulrøttene(eventuelt paprikaen)
Del vårløken i forholdsvis små biter. Gulrøttene skjæres i litt tynne skiver. Ha smør i en panne og la den bli varmt. Surr løken og gulrøttene (paprikaen). Ta pannen bort fra platen og ha i væske (også lime) og maizena, og la det få koke opp under stadig omrøring. Når sausen er kokt opp har en i fisken som er skjært i stykker, la den få ligg i sausen rundt 5-10 minutter avhengig av hvor store stykker den er i. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer lime.
Det var kjempegodt! Funket med sei istede for torsk, og kokosmelk 😀
Marte:Så bra Marte:-) da vet vi det også. Veldig bra med tilbakemelding.