Sjokoladefondant som ble muffens (glutenfri med kokosblomstsukker)

Categories Glutenfrie bakevarer

Det er ikke alltid alt blir som man vil og ønsker. Jeg har aldri forsøkt å lage sjokoladefodant før, og i dag var dagen dette skulle prøves . Men av en eller annen grunn hadde jeg skrudd av steikeovnen igjen og merket det ikke før jeg skulle ta kakene ut av ovnen. Og da måtte de stå en stund til, og det ble for lenge. Så dette får jeg gjøre om igjen en annen dag.Smaken var det ikke noe i veien med, og de gikk ned på høykant. 

Jeg fikk et tips om å bruke kokosblomst sukker, og det har jeg heller aldri brukt før. Det var veldig godt på smak og skal være sunnere en vanlig sukker.

100 g smør

1 plate mørk sjokolade

4 egg

1 dl sukker/kokosblomstsukker

1 dl Toro sitt lyse mel (tåler man hvetemel bruker man det)

1 ss fiberhusk (kan sløyfes men da må du bruke litt mer mel)

Smelt smøret og ha sjokoladebiter i, og la det stå til sjokoladen har smeltet.

Pisk egg og sukker kraftig sammen, ha i smeltet smør/sjokoladeblandingen og sikt i melet, og bland det godt inn i deigen. Smør former og fyll de 1/3 full. Steik på 180 grader nederst i ovnen i 7 minutter.

 

Jeg pisket fløte og hadde hjemmelaget nydelig bringebærsyltetøy som min kjære nabo Bjørg har laget.

Her kan man se at fondanten ikke har en flytende som den skal være. 

Matbloggtoppen

1 kommentar

1 thought on “Sjokoladefondant som ble muffens (glutenfri med kokosblomstsukker)

  1. de var steingode!!!! et tips jeg har lest på nett er å fryse dem først, slik at de ikke rekker å bli stekt i kjernen innen steketiden er ferdig. Si fra neste gang du trenger prøvekaniner!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *