500 g scampi
ca. 2 cm Ingefær
2 fedd hvitløk
ca. 1/2 paprika
Litt Sitron
3 vårløk
1 knivsodd Piripiri (krydder, litt usikker om man får kjøpt det i alle butikker da jeg aldri har prøvd det selv)
Salt
Pepper
olje
Rens og findel alle grønnsakene og ha de i en plastpose. Det kan være lurt å snitte scampien i ryggen for å se at den svarte strenger er ute av den og ha også disse i posen og hell olje over slik at alt blir godt fordelt godt rundt. Legg blandingen i kjøleskapet, gjerne natten over.
Før man skal steike de er det veldig lurt å tømme av vesken som er i posen (man kan helle det på pannen etter at man har steikt scampien, da unngår man at scampien blir kokt og blir seig, i stede for steikt og litt sprø). Bruk en godt varm panne med smør eller olje før man har scampien i og la de steike noen minutter. Ønsker man kraften på scampien heller man den på og lar den få et oppkok og tas av varmen.
Server gjerne med ris.