Scampi og pasta

Categories Skalldyr

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18221072)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

Jeg spiser svært lite pasta, men av og til får jeg likevel så lyst på det at jeg bare MÅ ha det. I utgangspunktet hadde jeg bestemt meg for at det skulle bli en rett uten hvitløk, for en gang skyld, men jeg klarte ikke å motstå fristelsen denne gangen heller.

Personlig synes jeg at scampi med skall er aller best på smak, så derfor steiker jeg de og skreller de når de er litt avkjølt.

Beregn så mye scampi du ønsker å spandere, men 150-200 g pr. person er vanlig å beregne.

Denne gangen hadde jeg ingen smakstilsetning på scampien. De ble tint og steikt på panne med god varme til de skiftet farge. Når scampien har kjølnet, renser man de.

2 personer

2 dl fløte (tåler man ikke melkeprodukter, så bruk soyafløte. Se info under minus melkeprodukter)

1 glass tomatpuré

1 chili (chili kan variere veldig i styrke, så forsøk deg frem)

1 kinahvitløk

Ca. 1 ts salt

Ca. ½ ts pepper

Rens og hakk hvitløk og chili og ha det i en panne sammen med fløte og tomatpuré. La det hele få koke opp og la det deretter stå og trekke helt opp under kokepunktet til resten av maten er ferdig

4-6 buketter med brokkoli

1-2 stenger selleri

½ pakke asparges

½ pakke sukkererter

Rens og del alle grønnsakene i passe biter. Forvell (dvs. ha grønnsakene ca. 1 minutt i kokende vann) alle grønnsakene bortsett fra sukkerertene, for de er best sprø, etter min mening.

Kok pasta etter anvisning på pakken (det kan være lurt å velge grove pastasorter, da disse er bedre for helsen)

Ha den ferdigkokte pastaen og grønnsakene i tomatsausen og bland alt godt.

Strø scampien på toppen.

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20259504)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

1 kommentar

1 thought on “Scampi og pasta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *