Fiskesuppe med suppeboller og chili



I dag har jeg tatt utgangspunkt i en suppe jeg har laget før: http://morsmiddag.blogg.no/1302813627_fiskesuppe.html, men denne gangen har jeg tilsatt hjemmelaget suppeboller og litt chili.


Ca 4 personer:


Ca. 10 suppeboller av fisk pr person (hjemmelagde suppeboller eller ferdigkjøpt)

Ca 20 reker (kutt ut om du ikke vil ha i reker). Jeg bruker å kjøpe frosne reker og renser dem selv, billig og bedre enn reker i lake, men dette er selvfølgelig en smakssak.

2 gulrøtter

1 chili

Ca ½ purreløk eller to vårløk (gir fin farge til suppen)

2 biter fiskebuljong (dersom du ikke forskjellige typer buljong i skapet, så anbefaler jeg på det sterkeste å kjøpe dette inn. buljong hever smaken på maten, den har lang holdbarhet, er forholdsvis billig og finnes i alle butikker).

9 dl vann eller fiskekraft (har en kraft kan en minke på buljongen, i dag brukte jeg kraften som jeg kokte fiskebollene i).

3-4 ss maisenna eller hvetemel (hvetemel må koke i minimum 10 min).

3-4 ss rømme/Creme fraiche (kan en ikke bruke melkeprodukter, kan en bruke litt hvitvin, lime/sitron eller hvitvinseddik og litt kokosmelk eller soyamelk).

1-2 ts salt

½ ts pepper (dette er en lys suppe da foretrekker jeg hvit pepper, men har du kun sort, så bruk det).

Ønsker en litt friskere suppe, kan en ha i litt hvitvin, lime/sitron eller hvitvinseddik.



Skrell og skjer opp gulrot og purreløk i staver.

Ha vann/kraft, buljong og maisenna/hvetemel i en panne og kok opp under omrøring (husk at hvetemel må koke i minst 10 minutter). Ha i salt og pepper. Ha i rensete og delte grønnsaker og la de kose seg et par minutter. Når en bruker rømme i varm mat bør en ikke la den koke for da kan den sprekke (bruker man Creme fraice, tåler denne varme og den kan has i selv om den koker). Smak på suppen og kjenn om den er syrlig nok og passe krydret. Når suppen er helt ferdig tar en rekene i eller en strør de rett på tallerkenen når suppen er servert.

Ha i rensede reker og suppeboller helt på slutten så de ikke blir ødelagt.

http://morsmiddag.blogg.no/1322740321_fiskemat_fiskeboller_.html

Fisk er sunt året rundt!!!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits