Fiskesuppe med suppeboller og chili

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

I dag har jeg tatt utgangspunkt i en suppe jeg har laget før: http://morsmiddag.blogg.no/1302813627_fiskesuppe.html, men denne gangen har jeg tilsatt hjemmelaget suppeboller og litt chili.

Ca 4 personer:

Ca. 10 suppeboller av fisk pr person (hjemmelagde suppeboller eller ferdigkjøpt)

Ca 20 reker (kutt ut om du ikke vil ha i reker). Jeg bruker å kjøpe frosne reker og renser dem selv, billig og bedre enn reker i lake, men dette er selvfølgelig en smakssak.

2 gulrøtter

1 chili

Ca ½ purreløk eller to vårløk (gir fin farge til suppen)

2 biter fiskebuljong (dersom du ikke forskjellige typer buljong i skapet, så anbefaler jeg på det sterkeste å kjøpe dette inn. buljong hever smaken på maten, den har lang holdbarhet, er forholdsvis billig og finnes i alle butikker).

9 dl vann eller fiskekraft (har en kraft kan en minke på buljongen, i dag brukte jeg kraften som jeg kokte fiskebollene i).

3-4 ss maisenna eller hvetemel (hvetemel må koke i minimum 10 min).

3-4 ss rømme/Creme fraiche (kan en ikke bruke melkeprodukter, kan en bruke litt hvitvin, lime/sitron eller hvitvinseddik og litt kokosmelk eller soyamelk).

1-2 ts salt

½ ts pepper (dette er en lys suppe da foretrekker jeg hvit pepper, men har du kun sort, så bruk det).

Ønsker en litt friskere suppe, kan en ha i litt hvitvin, lime/sitron eller hvitvinseddik.

Skrell og skjer opp gulrot og purreløk i staver.

Ha vann/kraft, buljong og maisenna/hvetemel i en panne og kok opp under omrøring (husk at hvetemel må koke i minst 10 minutter). Ha i salt og pepper. Ha i rensete og delte grønnsaker og la de kose seg et par minutter. Når en bruker rømme i varm mat bør en ikke la den koke for da kan den sprekke (bruker man Creme fraice, tåler denne varme og den kan has i selv om den koker). Smak på suppen og kjenn om den er syrlig nok og passe krydret. Når suppen er helt ferdig tar en rekene i eller en strør de rett på tallerkenen når suppen er servert.

Ha i rensede reker og suppeboller helt på slutten så de ikke blir ødelagt.

http://morsmiddag.blogg.no/1322740321_fiskemat_fiskeboller_.html

Fisk er sunt året rundt!!!

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg