Fiskesuppe

Fiskesuppe

Fisk er sunt året rundt!!!

Ca 4 personer

3-4 fiskefileter av laks, torsk, sei eller for eksempel fiskeboller(eller evnt rester av fisk du vil bruke).

Ca 20 reker (kutt ut om du ikke vil ha i reker)(jeg bruker å kjøpe frosne reker og renser de, billig og bedre enn de i lake, men det er en smakssak).

2 gulrøtter

Ca ½ purreløk eller to vårløk (den gir en fin farge til suppen)

2 biter fiskebuljong (har du ikke forskjellig buljong i skapet, så kjøp. Det hever smaken på maten, den har lang holdbarhet og er forholdsvis billig og finnes i alle butikker)

9 dl vann eller fiskekraft(har en kraft kan en minke på buljongen)

3-4 ss maisenna eller hvetemel(hvetemel må koke i minimum 10 min)

3-4 ss rømme/Creme fraiche ( kan en ikke bruke melkeprodukter, kan en bruke litt hvitvin, lime/sitron eller hvitvinseddik og litt kokosmelk eller soyamelk)

1-2 ts salt

½ ts pepper (dette er en lys suppe da foretrekker jeg hvit pepper, men har du kun sort, så bruk det)

Ønsker en litt friskere suppe, kan en ha i litt hvitvin, lime/sitron eller hvitvinseddik.

Skrell og skjer opp gulrot og purreløk i staver(se bilde).



Del fisken i passe biter og rens rekene. 

Ha vann/kraft, buljong og maisenna/hvetemel i en panne og kok opp under omrøring (bruker du hvetemel må dette få stå og koke i minst 10 minutter.) Ha i salt og pepper. Ha i grønnsakene og fisken og la de kose seg et par minutter. Når en bruker rømme i varm mat bør en ikke la den koke for da kan den sprekke(bruker en Creme fraice, tåler denne varme og den kan haes i selv om den koker). Smak på suppen og kjenn om den er syrlig nok og passe krydret. Når suppen er helt ferdig tar en rekene i eller en strør de opp på tallerken når suppen er servert.

Tips: rekeskall kan en godt koke kraft av. Da tar en rekeskallet, vann og eventuelt litt løk av noe slag(for eksempel det som ikke er så fint på purreløken) Kok opp og la det trekke i 10-15 minutter. Så kan en bruke det i suppen.



 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits