Internasjonal stormsuppe

 

Dette er suppe til ca 6 personer

1 grillet kylling(eventuelt kjøp ferdig renset kylling i biter)

2 bokser knuste tomater

1 boks mais

3-4 stenger med selleri eller tilsvarende med sellerirot

3-4 tore gulrøtter

1 purreløk

1/2ts timian(tørket)

Ca 1 ts salt

Knivspiss pepper

Chili her kan du bruke fersk eller chilipulver. Smak til hvor sterk du vil ha den.

Suppen skal være mye mat i og lite veke, men ta i litt vann om du føler den blir for tykk.

Er det noen av ingrediensene du ikke liker, så bytt de ut eller ta de bort.

Fremgangsmåte :-)

Åpne bokene med knuste tomater og ha de i pannen. Rens kyllingen og skjer den i biter og så i pannen. Rens og vask selleri, gulrot og purreløk, skjær de i biter og ha i pannen(Bruker du ikke å mye selleri, kan du skjære den opp i biter ha den opp i kokkene vann i 1-2 min avkjøl og ha de i en pose i fryseren til du trenger de igjen) . Bruker du fersk chili renser du den for frø og deler den også i biter. Ha i krydder og la det trekke i 15- 20 min. Vips så er suppen ferdig og om du vil kan du ha brød til.

Suppen er glutenfri(om det ikke er brukt hvete i kryddere på kyllingen)

Denne suppen er servert til mange barn på Fløyen under Forskningsdagene(derav navnet) og de fleste likte den.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits