Internasjonal stormsuppe

 

Dette er suppe til ca 6 personer

1 grillet kylling(eventuelt kjøp ferdig renset kylling i biter)

2 bokser knuste tomater

1 boks mais

3-4 stenger med selleri eller tilsvarende med sellerirot

3-4 tore gulrøtter

1 purreløk

1/2ts timian(tørket)

Ca 1 ts salt

Knivspiss pepper

Chili her kan du bruke fersk eller chilipulver. Smak til hvor sterk du vil ha den.

Suppen skal være mye mat i og lite veke, men ta i litt vann om du føler den blir for tykk.

Er det noen av ingrediensene du ikke liker, så bytt de ut eller ta de bort.

Fremgangsmåte :-)

Åpne bokene med knuste tomater og ha de i pannen. Rens kyllingen og skjer den i biter og så i pannen. Rens og vask selleri, gulrot og purreløk, skjær de i biter og ha i pannen(Bruker du ikke å mye selleri, kan du skjære den opp i biter ha den opp i kokkene vann i 1-2 min avkjøl og ha de i en pose i fryseren til du trenger de igjen) . Bruker du fersk chili renser du den for frø og deler den også i biter. Ha i krydder og la det trekke i 15- 20 min. Vips så er suppen ferdig og om du vil kan du ha brød til.

Suppen er glutenfri(om det ikke er brukt hvete i kryddere på kyllingen)

Denne suppen er servert til mange barn på Fløyen under Forskningsdagene(derav navnet) og de fleste likte den.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits