Dette er suppe til ca 6 personer
1 grillet kylling(eventuelt kjøp ferdig renset kylling i biter)
2 bokser knuste tomater
1 boks mais
3-4 stenger med selleri eller tilsvarende med sellerirot
3-4 tore gulrøtter
1 purreløk
1/2ts timian(tørket)
Ca 1 ts salt
Knivspiss pepper
Chili her kan du bruke fersk eller chilipulver. Smak til hvor sterk du vil ha den.
Suppen skal være mye mat i og lite væske, men ta i litt vann om du føler den blir for tykk.
Er det noen av ingrediensene du ikke liker, så bytt de ut eller ta de bort.
Fremgangsmåte 🙂
Åpne bokene med knuste tomater og ha de i pannen. Rens kyllingen og skjer den i biter og så i pannen. Rens og vask selleri, gulrot og purreløk, skjær de i biter og ha i pannen(Bruker du ikke å mye selleri, kan du skjære den opp i biter ha den opp i kokkene vann i 1-2 min avkjøl og ha de i en pose i fryseren til du trenger de igjen) . Bruker du fersk chili renser du den for frø og deler den også i biter. Ha i krydder og la det trekke i 15- 20 min. Vips så er suppen ferdig og om du vil kan du ha brød til.
Suppen er glutenfri(om det ikke er brukt hvete i kryddere på kyllingen)
Denne suppen er servert til mange barn på Fløyen under Forskningsdagene(derav navnet) og de fleste likte den.
#internasjonalmat #internasjonal #kylling #kyllingsuppe #enkelsuppe #enkel #suppe #glutenfri #melkefri #allergivennlig #Smakfull #suppe #Forsknings #dagene #bålmat #Natur #lagute #middagstips #morsmiddag #blogg #matblogg #bloggtoppen