Tilslørte bondepiker

Categories søtegleder

 

3 epler

3 ss lønnesirup eller sukker

1 ts ekte vanilje

1 dl vann

Vask, rens og del eplene i biter og ha de i en panne med vann, lønnesirup og vanilje og la det koke til eplene er mør. Sett da blandingen til avkjøling.

Brødrasp:

Ca. 2 ss brødrasp(glutenfritt til oss som må ha de), har du ikke det kan du knuse et glutenfritt knekkebrød, eller riste en skive å knuse den når den er  tørr

Litt lønnesirup eller sukk

Brødrasp etter ønske, de skal være litt å tygge på

Bruker du knekkebrødene har du de i en plastpose, knyt igjen og bruk en kjevle eller lignede å knuse knekkebrødene med. Ha de knuste smulene på en varm panne sammen med lønnesirup eller sukker. Det er lurt å røre litt i slik at de ikke brenner seg, de skal bli tørr ikke brent. Når de er blitt tørre har man de på et hånddukpapir og avkjøler de.

Kremfløte ( ca. 2 dl)eller plantemateriale fløte som piskes med eller uten sukker. (jeg brukte soyakrem og ikke sukker)

Legg alt lagvis i en

skål eller i et glass. Denne desserten er best å servere med en gang, uten blir brødraspe fort bløtt.

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Tilslørte bondepiker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *