Last Updated:

Tikka masala med ørret/laks

Categories Fiskeretter

Hva var vel verden uten å forsøke noe nytt, fryktelig kjedelig spør du meg :-D. Nå skal jeg innrømme jeg har laget denne eller noe lignede før, Tikka Masale er en svært barnevennlig middag og nydelig god, og som er så enkel å lage at den er ferdig når risen er kokt.

Til 4 personer :

4-6 lakse- eller ørretfilet (tint)
1 stor løk
1 -2 fedd hvitløk
Litt chili (den jeg brukte i dag var heftig og begeistret, der er sjeldent det er når man kjøper de vanlige på butikken)
Smør eller olje til å steike i
1 boks naturell yoghurt eller rømme eller crême fresh(3dl) (Tåler man ikke melkeprodukter så kan man bruke soyafløte eller kokosmelk og ha i en del saft av lime, da får man den friske smaken, og for at den skal bli tykk bør man ha i litt maizena)
Ca.3 ts tandoori masala-krydder (ønsker man retten sterkere krydret, så har man mer i) Jeg kjøper på internasjonale butikk
Ca.2 ts salt om det ikke er salt i krydderet.
Fersk koriander er egentlig utrolig godt i men jeg hadde ikke det, men hadde korianderpulver
Salt
Men for å få den lille fine friske grønne fargen så var persillen utrolig nok dukket opp i potten på terrassen så den brukte jeg til pynt
Rens og skjær løken i biter. Ha smør i pannen og la den bli varm, og surr løken. Ta skinnet av laksefileten og del den i litt gode stykker, og ha disse i pannen og ha på krydderet. La det hele steike noen minutter og ha så i rømme eller crême fresh. Bland det godt sammen. Ha i salt og eventuelt mer tandoori masala.
Server med for eksempel ris og salat

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *