Paella

Categories Skalldyr

Skikkelig paella er nydelig mat, og jeg forsøker alltid å leite opp en lokal restaurant når jeg er i Spania for der lager de den med kjærlighet.

Paella er som vår lapskaus, man har i det som man ønsker og har, alle lager den forskjellig.

Man kan ha i kylling, reker, fisk, blåskjell, hummer, kreps osv.så her er det bare å slå seg løs. Skal man lage paella til fest ville det gjerne være naturlig å spandere på litt blåskjell, men til hverdags blir det ikke til hos meg i alle fal.

Jeg brukte ferdig kokt ris. Ellers bruker man 2 dl ris som kokses Har du kokt ris så ikke kast den ha den i plastpose og frys den flatt ned, så kan man bruke til slike retter som dette (Frysing av ris)

 4 stykker filet av laks, ørret eller hva man har og gjerne rester av fisk.

Ca.4 ss olje eller smør til å steike i

2 små løk

2 fedd (eller mer) hvitløk

1/4 g safran eller ½ ts gurkemeie (safran fås kjøpt på butikker med et litt større matvareutvalg, de kommer i ca. o.5 g poser. Den billigste safranen får en på innvandrer butikker) (Gurkemeie får en kjøpt på de aller fleste butikker)

blomkål

selleristilk

gulerot

litt aubergine

litt squash. Men bruk de grønnsakene man har

Reker (jeg hadde rester av en boks med reker i lake, men man kan bruke, vanlige reker, scampi, blåskjell osv.

Ca.1 ts salt

Ca. 1/2 pepper

 Rens og del alle grønnsakene i forholdsvis små biter, og ha de på steikepannen, deretter risen og safran. Ha på fisken (den kan være en fordel å ha steikt litt i biter før man har den i risen). Smak til med salt og pepper og ha på rekene.

2 kommentarer

2 thoughts on “Paella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *