Lynkjapp blomkålsuppe (på 10 min)

Det er vel intet nytt under solen at jeg hele tiden forsøker å tenke på hvordan man kan «forbedre» oppskrifter slik at det blir minst mulig stress å lage hjemmelaget mat. De fleste som setter sin prestisje i å lage god mat synse gjerne dette er forkastelig, men da får dere bare skynde dere ut av bloggen igjen ;-). For mitt mål med denne bloggen er å lage kjapp, sunn og god mat!  Det skal være så enkelt at alle som ikke er superkokker (for de kan jo lage mat), og som gjerne ikke har så mye erfaring om matlaging skal kunne bli inspirert til å lage mat selv. For jeg mener at ferdig mat er et utrolig mye dårligere alternativ enn dette. Ble du inspirert?

Til 4 personer

5 dl vann

2 grønnsaks- eller kylling buljongterninger (Kan inneholde gluten så sjekk om du ikke tåler gluten)

Ca. ½-1 blomkålhode

4 dl vann og 2 med fløte eller 5 dl melk (velg det som du føler passer deg best)

1 god klatt smør

3 ss maizena

Pepper og eventuelt litt salt

Sett halvparten av væsken på kok og ha i buljongen og smør.  I mellomtiden vask, rens og skjær bort det som ikke er fint på blomkålet.  Skjærer blomkålen opp i tynne skiver, findel den gjerne litt og ha den opp i vannet og la det hele få koke i rundt 5 minutter.

 

Ta pannen bort fra platen og heller på resten av væsken, ha i maizena og rør godt før pannen settes på platen igjen og koses opp igjen under omrøring.

 

Når den har kokt opp smaker man til med salt og pepper.  Suppen er ferdig til servering ha gjerne brød til.

Jeg pyntet med litt alfaspirer.

#suppe #blomkål  #Rask #lett  #sunn #god #glutenfri #vegetar #mat #fra #bunnen #10minutter #middagstips #glutenfri #laktosefri #mors #middag #morsmiddag #blomkålsuppe

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg