Jeg fant en kokebok jeg kjøpte i 2004 da jeg var på matkurs hos henne, hun var opprinnelig fra Kina. Og jeg satt å bladde i den og fant denne retten, eller det vil si at jeg har gjort den litt om siden jeg ikke kan bruke hvetemel. Og det skulle være bean saus, som jeg ikke har hørt om, men da brukte jeg Sriracha saus i stede for.
Jeg legger bilde av original oppskriften under, som for øvrig heter Feng Xian Lin.
Helledussen så godt det ble, og så utrolig enkelt å lage. Kan virkelig anbefales.
Server gjerne med ris. Sett den på kok først.
800 g bein og skinnfri fisk, gjerne torsk.
2 ss Sriracha saus
2 egg
2 ts salt
50 g maizena (tåler du hvetemel må du gjerne bruke det)
5o g sesamfrø
Skjær opp fiskefileten i ca. 1 cm tykk og 5 cm lange biter. (det er ikke så veldig nøye mener jeg)
Bland alle de andre ingrediensene og rør til det er en jevn blanding. Ha fiskebitene i blandingen, og sør for at de blir skikkelig dyppet i blandingen.
Steik de på pannen på begge sider, de blir kjapt ferdig. Pass på så de ikke brenner de, det gjorde jeg.
Saus:
2,5 dl kokosmelk
50 g maizena eller rismel om du har det
50 g tomatpuré (jeg hadde i mer tomatpuré en i oppskriften for jeg ville få brukt opp resten som var igjen, derfor er min saus rød)
2 ss sukker
2 ss sesamolje
5 vårløk
Tomater, kan sløyfes
i tillegg hadde jeg litt sal og pepper, det stod ikke i oppskriften
Ha alt i en panne og kok det opp under omrøring. Smak til med eventuelt salt og pepper.
Ha fisken på en tallerken og hell sausen over, ha på lune tomater, oppskåret vårløk og et drøss med sesamfrø til pynt.
Server gjerne med ris.
#Sriracha #saus #kinesisk #inspirert #fisk #torsk #rask #enkel #knallgodt #Middag #middagstips #morsmiddag #mat #fra #bunnen #hjemmelaget Glutenfritt #melkefritt #uten #gluten #melk