Jeg bare elsker  aubergine, det er noe med smaken som er aldelses perfekt! Jeg har vært på internasjonal butikk å fått tak i masse gode grønnsaker, de har jo et fantastisk godt utvalg til en veldig ok pris. Kanskje dette kan være et alternativ til taco på fredag?

Til 3-4 personer

2 store auberginer (er man storspiser, kan man gjerne ta flere auberginer)

600g kjøttdeig

1-2 røde chili, alt etter hvor sterk man ønsker maten

Ca. 2 cm med fersk ingefær

1 purreløk

2 bokser hakkede tomater

Eventuelt ost på toppen, men den kan sløyfes (tåler man ikke melkeprodukter, kan man bruke vegetarost, og skal man ha laktosefritt er parmesanost uten laktose)

Ca. 1 ss eller mer etter smak med Provencekrydder eller det krydderet du ønsker

Salt og pepper

Skjær av enden der stilken har vært og del auberginene i to på langs, skjær gjerne vekk et lite stykke på undersiden av den slik at den ligger/står støtt.

 

 

                 

Nå kan man velge om man vil hule ut litt av auberginen slik at man får plass til mer fyll i den, gjør man det tar man det man skjæ

rer bort i kjøttsausen.

Steik den på begge sider, enten på steikepannen eller i steikeovnen, slik at den får forvarmet seg litt før man tar fyllet på.

Rens og del ingefær, chili og løk og steik dette litt før man har på kjøttdeigen og steiker dette sammen til kjøttdeigen er brun og delt. Ha på hakkede tomater, krydder og salt og la det få koke sammen i minst 5 minutter slik at smakene får utviklet seg sammen, ha på mer vann om nødvendig.

Ha de delte auberginene i en ildfast form og ta fyllet opp på dem, ha eventuelt også ost på. Ha den ildfaste formen i ovnen som er forvarmet til ca. 200 grader og steik det hele i 20 minutter, eller til auberginen er løsnet fra skinnet.

#Fylt #aubergine #karbonadedeig #kjøttdeig #Middagstips #Morsmiddag #middag #I ovnen #glutenfritt #melkefritt

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *