Aksjon, redd basilikumplanten fra den sikre død

Categories DIY, Planter

Basilikumplanter kan være skikkelig vanskelige å få til å overleve, og som dere ser er den nærmere død en levende. Da måtte jeg forsøke gjenopplivning, og det er ikke det enkleste å få til i desember!

Jeg har reddet en god del planter som har sett helt døde ut, så jeg gir ikke opp håpet før jeg har forsøkt. Jeg satte den i vann, og fant frem plantelyset. Det så ikke lyst ut men jeg måtte prøve. Men så kom julen og jeg skulle dra bort, og det er dumt å la plantelyset stå på hele døgnet, derfor  kjøpte jeg en timer på obs bygg. Men det er det mest bortkastede kjøpet jeg har gjort noen gang. Den har så vanskelig bruksanvisning at jeg ikke forsto et kvekk. Jeg sendte bilde av bruksanvisning til Marte(min datter), og hun fant heller ikke ut av det. Så dro jeg på Obs bygg, og der var det en utrolig hjelpsom og hyggelig ung dame som forsøkte i minst en time. Vi trodde hun hadde klart å stille den inn, men NEI. Så lyset har stått på konstant.

Her er planten rundt 19 desember, og da har jeg manuelt skrudd på og av lyset.

Som dere ser så er både basilikumen og mynten svidd, det er for at lyset har stått på konstant. Nå får jeg plante den om i ny jord, og håpe at den vil fortsette å vokse. Mynten er bare satt i vann, så den har ikke de beste kårene, så den hangler veldig. Så jeg får forbarme meg over den i dag også.

Det blir spenene å se om de overlever vinteren. Føll med 🙂  videre i denne utrolig spenene thrilleren 😂

Vill du følle bloggen så kan du klikke HER

Mange lurer på hvordan man holder liv i urtene sine, derfor er det bare å dele slik at andre kan se resultatet.

#basilikumplante #overleve #redde #urter #Planter #altan #bonde #dyrk #selv #Høste #Selvforsynt #Selvdyrket  #Melk #Hjemmelaget #mat #fra #bunnen #enkelt #godt #middag #middagstips #Morsmiddag #glutenfritt #uten #gluten #melkefritt #dyrk #selv

 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Aksjon, redd basilikumplanten fra den sikre død

  1. Den ser utarmet ut, med de visne stilkene. Lurt å klippe ned planten regelmessig, så gror det opp nytt og tettere. Ikke vann for mye, da råtner planten av drukning.
    Ser litt håpløst ut. Hva med å klippe av den friske stilken ved bladfestet og sette den i vann til den har fått røtter. Plant den så i en liten potte og sett den slik at den får lys/sollys minst seks timer om dagen. Vann helst fra skålen slik at den får væsken opp gjennom røttene og dermed mindre sjanse for muggvekst.
    Eller du kan så frø, og prikle, osv.
    Lykke til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *