Laks med pesto og grønnsaksalat
1-2 stykker laksefilet per person legges i en ildfast form og så har en godt med pesto på toppen.
Hvor salt pestoen er, vil nok variere fra merke til merke, så det kan være en ide å smake på den før du tar på fisken. Er den lite salt kan en ha på litt ekstra salt.
Settes midt i steikeovnen på ca 180 g i 20-30 minutter alt etter hvor store og tykke fiskestykkene er.
Grønnsaksalat med rømme og valnøtter
Til to personer brukte jeg:
2 gulrøtter
1 lite stykke squash som jeg renset og raspet på et rivjern.
½ brokkoli som jeg delte i forholdsvis små biter(orker en kan en forvelle den først, dvs. at en har de et minutt eller to i kokende vann).
Ca 5 små asparges i biter(de trenger en ikke skrelle, bare vask de før en bruker de)
2 ss valnøtter (da får en mye omega 3 både fra fisken og nøttene)
½ beger rømme
3-5 dråper lime
Og litt salt
Jeg hadde rømmen og grønnsakene i en skål og hadde på lime og salt og lot det trekke mens maten ble ferdig. Det smakte veldig godt til fisken. Hadde også kokte poteter til
Og i dag ble det også dessert.
Jeg pisket kremfløte(kan bruke soyafløte)
Ekte vanilje(kjøper i glass ferdig til bruk)
(dette glasset kjøpte jeg i københavn)(Vaniljesukker som kjøpes i butikken inh. vanillin som er kunstigt fremstilt og har ikke noe med vanilje å gjøre)
Bringebær i kremen og hele bringebær opp på toppen
Og til slutt litt valnøtter her også
Ønsker du sukker i må en gjerne det, men jeg liker friske desserter.