Laks med pesto og grønnsaksalat

Categories Kalkun

Laks med pesto og grønnsaksalat

 

1-2 stykker laksefilet per person legges i en ildfast form og så har en godt med pesto på toppen.

Hvor salt pestoen er, vil nok variere fra merke til merke, så det kan være en ide å smake på den før du tar på fisken. Er den lite salt kan en ha på litt ekstra salt.

 

Settes midt i steikeovnen på ca 180 g i 20-30 minutter alt etter hvor store og tykke fiskestykkene er.

 

Grønnsaksalat med rømme og valnøtter

Til to personer brukte jeg:

2 gulrøtter

1 lite stykke squash som jeg renset og raspet på et rivjern.

½ brokkoli som jeg delte i forholdsvis små biter(orker en kan en forvelle den først, dvs. at en har de et minutt eller to i kokende vann).

Ca 5 små asparges i biter(de trenger en ikke skrelle, bare vask de før en bruker de)

 

2 ss valnøtter (da får en mye omega 3 både fra fisken og nøttene)

½ beger rømme

3-5 dråper lime

Og litt salt

Jeg hadde rømmen og grønnsakene i en skål og hadde på lime og salt og lot det trekke mens maten ble ferdig. Det smakte veldig godt til fisken. Hadde også kokte poteter til

 



Og i dag ble det også dessert.

Jeg pisket kremfløte(kan bruke soyafløte)

Ekte vanilje(kjøper i glass ferdig til bruk)

(dette glasset kjøpte jeg i københavn)(Vaniljesukker som kjøpes i butikken inh. vanillin som er kunstigt fremstilt og har ikke noe med vanilje å gjøre)

Bringebær i kremen og hele bringebær opp på toppen

Og til slutt litt valnøtter her også

Ønsker du sukker i må en gjerne det, men jeg liker friske desserter.

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *