Gratulerer med Samefolkets dag
Bergenrundt 300 g stek per person
2 gulrøtter
Litt stangselleri eller sellerirot
Løk av en eller annen type
3 fedd hvitløk (kan sløyfes)
1 ss knuste einebær
Pepper
salt
Vann
Tin steken i kjøleskap i god tid før den skal brukes. Har du en jerngryte bruker du den, ha smør i pannen og surr steken godt på alle sider.
Ha på vann og alle grønnsakene og krydder. La steiken koke i rundt 30 minutter per kg kjøtt. Når kjøtte er kokt lar man steiken ligge i kraften til den er kald, så skjærer men opp steiken og legger den på et fat med litt kraft på, og aluminiumsfolie over. Ha fate i kjøleskapet til gjestene kommer, da har du hele fate i en forvarmet ovn, og lar det stå i rundt 10 minutter til kjøttet er varmt.
Saus:
Nå er det super enkelt å lage saus av kraften.
Til 4 personer:
4 dl kraft
Ca.1 beger rømme(laktosefri om man trenger det) eller crème fraîche
Ca. 2 ss maizena
1 stor bit brunost eller geitost
2-3 ss tyttebær eller tyttebærsyltetøy/ripsgele går også ant å bruke
salt
Pepper
Ha absolutt alt i en panne og rør opp under omrøring, smak til med mer salt og pepper.
Server mer poteter, potetmos, rotmos eller hva du ønsker til.
Jeg hadde potetmos, gulrot, blomkål og brokkoli til.
#reinsdyrstek #reinsdyr #kjøtt #middag #middagstips #morsmiddag #mors #middag #oppskrift #glutenfri #laktosefri