Last Updated:

Har du kontroll på hva som er i kjøleskapet og fryseren?

Categories Små tips i hverdagen

Jeg har en evig utfordring med å spise meg ut av fryseren, men det tror jeg at er bare til å glemme siden jeg er en hamstrer. Men å ha kontroll på hva som er i fryseren er viktig! Og da har jeg et tips som fungere veldig godt for meg.

Alt jeg legger i fryseren skriver jeg på en liste jeg har hengende på fryseren, og når jeg tar ut noe så stryker jeg det ut. Husk å merke det du legger i fryseren godt, for det er ikke lett å se hva det er når maten er fryst. Har han tape på det man skal fryse og skriver med sprittusj, da går ikke skriften bort, og om det er på bokser eller lignede, tar  man det av, og den er like fin. Tape og  tusj er mine beste venner på kjøkkenet, både hvit og vanlig blank tape. Vet du at det finnes frysetape?

På kjøleskapet kan det være en ide å ha en tavle man kan skrive på som man kan tørke av etter hvert og skive på nytt. For eksempel:  “Dette må spises opp” “brukes først” ….

Får man en påminnelse så er det lettere å ha kontroll.  Sånne ting man bruker hele tiden som for eksempel melk og lignede er jo ikke så nøye, for det står jo gjerne midt i fleisen, men rester, grønnsaker som bør spises osv.

En annen ide kan være å skrive på glass og sausen om når det er åpnet, så har man litt anelse om hvor lenge den har vært åpnet.

Da har jeg full kontroll.

#småtipsiHverdagen #holdordenifryseboksen  “kjøleskap #rester #spis #opp #maten #middagstisp #Middag #glutenfri #melkefri #laktosefri   #mat #uten #mors #middag #morsmiddag

2 kommentarer

2 thoughts on “Har du kontroll på hva som er i kjøleskapet og fryseren?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *