Det er greit å ha en dag uten verken kjøtt eller fisk, og spinatsuppe er enkelt, veldig godt og sunt.
For at den skulle få en litt annen smak ristet jeg litt Pinjekjerner, det gjorde seg godt.
Til 4 personer:
10-12 terninger med frossen spinat
Smør
8 dl vann
2 dl fløte/melk/soyamelk/fløte(laktosefri) Jeg brukte kun vann og bare en skvett soyafløte, men den får en litt rundere smak med fløte.
2 ss maizena
2 buljongterninger av grønnsaker eller annen buljong (sjekk at det ikke inneholder gluten)
Salt
Pepper
1 pakke a. 60 g pinkjekjerner
4 hardkokte egg
Smelt smør i en panne og ha i spinatterningene, la de surre i smøret til spinatterningene begynner å gå i oppløsning. Ha så i vann, buljong og maizena og rør til suppen har kokt opp. Smak så til med salt, pepper, fløte/melk. Jeg brukte en stavmikser å jevne suppen med, men det er ikke nødvendig om man ikke har det.
Pinjekjerne har man på en tørr steikepanne og lar de ligge på mellomvarm panne og man røre i de med jevne mellomrom til de får litt farge.
Hardkok eggene i rundt 6-7 minutter, del de og ha i suppen.
#meat #free #monday #meatfreemonday #enkelt #rimelig #sunt #suppe #godt #spinat #spinatsuppe #egg #pinjekjerner #middag #middagstisps #morsmiddag #blogg #bloggtopp #matblogg
Pinjekjerner er godt, kan tenke meg det er deilig i suppe ja
frodith: Ja det hevet suppen et hakk som han Ole Martin bruke si he he. Det ble en ekstra god smak
Deilig. Denne må prøves!
Personlig trener: Så kjekt :-D. Den er enkel og kjapp å lage, og veldig smakfull. Lykke til.