Oppskrift på enkel Bergensk fiskesuppe med reker
Categories Fiskeretter, Skalldyr, SupperTil to personer
5 dl fiskekraft om du har det, jeg brukte hønsekraft, den er nøytral og fin å bruke. Eller man kan bruke 5 dl vann og 1 fiskebuljong
½ løk
½ purreløk
1 stykke sellerirot
2 gulerøtter
Rundt 200-250 g fisk du ønsker å bruke. Man kan bruke tosk, sei, laks, ørret, hyse osv. eller bruke flere typer fisk
1 beger rømme eller Crème fraîche (jeg bruker laktosefri)
3-4 ss fiskesaus (Santa Maria sin er naturlig glutenfri og er laget av ansjos) Den er salt så smak maten før du tilsetter mer salt.
Ca. 1 ss lys eddik (smak og behag kan ikke diskuteres, men ha i litt og se om du synes det hever smaken. For min gane hevet eddiken smaken på denne suppen)
Rundt 150 g reker kan sløyfes, men da bør man gjerne bruke mere fisk.
1 ss maizena
Rens og del alle grønnsakene, ha smør i pannen og surr alt litt før man har på kraften og fiskesausen. La alt få koke til guleroten er kokt. Bland ut maizena i litt vann og hell på under omrøring, og gi suppen et oppkok.
Ta skinnet av fisken og rens for ben om den har det, og del den i biter, rens rekene.
Bruker du rømme må man ha litt av suppen i en skål og blande rømmen i den før man har den i suppen igjen, da ungår man at rømmen sprekker. Bruker man Crème fraiche kan man ha den rett i suppen for den tåler det.
Rett før servering har man i rekene, da ungår man at de blir seige.
#Bergen #Bergensk #fiskesuppe #glutenfri #glutenfritt #laktosefri #Fisk #reker #skalldyr #sjømat #Godt #enkelt #kjapt #middag #middagstips #meatfree #Sunt #oppskrift #suppe #morsmiddag #blogg #bloggtoppen #matblogg
Og jeg var den heldige som fikk smake suppen. Nydelig! Smakte godt med rundstykker til også. Takk for maten.
Laila: Ikke farlig å lage mat til noen som er så takknemelig og glad i mat. Så selv takk laila
Fiskesuppe er VELDIG godt
frodith: Og den Bergenske er aller best