For en lykke <3, hjortkjøtt på bordet! Jeg må innrømme at jeg synes vanlig viltgryte/hjortegryte med rømme og ost er fantastisk, men nå var det på tide å utvide smaksansen. Og hjort i rødvin er slettes ikke å forakte, det ble rett og slett nydelig. Jeg brukte de grønnsakene jeg hadde, så det er bare å trekke fra og legge til som du selv ønsker.
6 dl kraft av hjort (kokte bein av hjort i en hel dag, og frøs ned i porsjoner, da har man så god kraft at man ikke trenger verken buljong eller annet)
500 g hjortkjøtt
1 pakke bacon 120 g
2,5 dl rødvin
1 løk
2 fedd hvitløk
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
1/2 gul paprika
3 stenger sellei
1 pakke vårløk eller 1 purreløk
1/2 squash
ca. 4 bunter brokkoli
salt
pepper
2 ss maizena
Skjær kjøttet og bacon i biter, rens løken og hvitløken og paprika og ha det i steikepannen litt av gangen så pannen ikke blir for mye nedkjølt, da koker man kjøttet og man får ikke den fine steikeskorpen. Ha så kjøttet i en gryte med kraften og vin, og la sett det på kok. Del sellerien i biter og la den få kokke med.
Rens og del squash, brokkoli og vårløk og ha det i på slutten av koketiden. Kjøtte var så mørt og fint at det var ferdig på rundt 30 minutter. Bland maizena ut i litt vin og hell det i gryten under omrøring til det er kokt opp. ha i salt og pepper etter smak.
Jeg hadde rotmos med selleri og poteter til, det smakte aldeles nydelig til.
Det både hørtes og så godt ut :-))
Jernbanefrua..: Tusen takk, og den var NYDELIG
Deilig
Og MØRt ja
Slafs 
Så nydelig og godt det så ut!
frodith:
elisebr: Takk