Dette er suppe til ca 6 personer
1 grillet kylling(eventuelt kjøp ferdig renset kylling i biter)
2 bokser knuste tomater
1 boks mais
3-4 stenger med selleri eller tilsvarende med sellerirot
3-4 tore gulrøtter
1 purreløk
1/2ts timian(tørket)
Ca 1 ts salt
Knivspiss pepper
Chili her kan du bruke fersk eller chilipulver. Smak til hvor sterk du vil ha den.
Suppen skal være mye mat i og lite væske, men ta i litt vann om du føler den blir for tykk.
Er det noen av ingrediensene du ikke liker, så bytt de ut eller ta de bort.
Fremgangsmåte
Åpne bokene med knuste tomater og ha de i pannen. Rens kyllingen og skjer den i biter og så i pannen. Rens og vask selleri, gulrot og purreløk, skjær de i biter og ha i pannen(Bruker du ikke å mye selleri, kan du skjære den opp i biter ha den opp i kokkene vann i 1-2 min avkjøl og ha de i en pose i fryseren til du trenger de igjen) . Bruker du fersk chili renser du den for frø og deler den også i biter. Ha i krydder og la det trekke i 15- 20 min. Vips så er suppen ferdig og om du vil kan du ha brød til.
Suppen er glutenfri(om det ikke er brukt hvete i kryddere på kyllingen)
Denne suppen er servert til mange barn på Fløyen under Forskningsdagene(derav navnet) og de fleste likte den.
#internasjonalmat #internasjonal #kylling #kyllingsuppe #enkelsuppe #enkel #suppe #glutenfri #melkefri #allergivennlig #Smakfull #suppe #Forsknings #dagene #bålmat #Natur #lagute #middagstips #morsmiddag #blogg #matblogg #bloggtoppen