Plukkfisk er vel en elsket og hatet middagsrett, men hvem sier den trenger være kjedelig? Fordelen med å bruke ørret- eller laksefilet er at den er helt uten bein, og den inneholde omega-3 som vi bør spise mer av.
Som alltid blander jeg poteter med andre grønnsaker til stappe, og i dag ble det sellerirot. Men lag stappe av det du ønsker selv. Til denne retten kan du bruke rester av potetmos eller rester av fisk, ta det du har og bland i vei.
Til 2 personer:
5 små poteter
3-4 sneier med sellerirot
300 g ørret- eller laksefilet
1 liten gul løk eller annen løk du har
½ chili
Saft av ¼ lime
En god klatt smør (eventuelt kokosfett Cocosa)
Salt
Pepper
Res og eventuelt del poteter og selleri slik at de blir fortere kokt, og når de er mør siler man av vannet. Ha i smøret og mos poteter og selleri. Ha så i opp skjært fisk, limesaft, renset og findelt løk og chili. La alt stå på svak varme under omrøring noen minutter, og smak til med salt og pepper.