I dag er lov å leke seg med maten
Jeg er så heldig å få være venner og reservebestemor til to nydelige barn Theodor og Mia, dette fyller virkelig energikoppen.
Theodor har hatt bursdag og først var jeg på besøk hos de og der fikk jeg servert deilig oppskåret frukt og skumboller. Det artige var at de hadde tatt kakelys i frukten, veldig artig og kreativt synes da jeg.
I dag lørdag var jeg heldig å få ha de på besøk, og da benyttet jeg anledningen til å få leke meg litt og laget potet tog med kjøttsaus.
Det var enkelt å lage og det ble ikke så verst. Ideen fikk jeg fra frukt.no og jeg har tenkt på å forøke meg på tog potet. Det beste med dette til en bursdag er at man slipper å tenke på om det inneholder gluten eller melk (om man ikke har ost på toppen, HURRA
På frukt.no brukt de bakepoteter og delt potetene i to, jeg hadde bare små poteter derfor skar jeg av toppen og grov ut litt av poteten. Og jeg kokte potetene i stedet for å bake de, siden det tar lengre tid. Dette gjør du som du ønsker selv, men med å bruke små poteter ble det passe porsjon til små barnemager.
Ønsker man å bruke bakepoteter vasker og tørker man store poteter og pakker de i folie. Potetene må stå i ovnen på 220 grader i rundt 1 ½ time alt etter hvor store potetene er. Når poteten er ferdig deles de i to på langs.
Kjøttsaus:
1 pakke kjøttdeig (jeg brukte kjøttdeig av får)
1 boks hakkede hermetiske tomater eller 3 ss tomatpure
1kinahvitløk eller 2 fedd
1 løk
1 buljongterning
Salt
Pepper
Chilipepper
Cumin/spisskummen
Oregano
Eventuelt litt sukker om du bruker syrlige tomater
Ca. 1 ½ dl vann
Rens løken og surr på pannen samen med kjøttdeigen, ha på tomatene, vann og buljong. Smak til med salt og krydder og la det få koke litt.
Når potetene er ferdig kokt/bakt og delt setts de på et bakebrett eller et fat som tåler varme. Ta ut en del av innmaten i poteten slik at det blir plass til kjøttsaus.
Skjær opp squash til hjul og paprika i tynne staver som skal være drivarmene på toget, fest med tannstikker eller lignede.
Fest cherrytomater med tannstikkere mellom potetbåtene.
Fyll så potetene med kjøttsaus og eventuelt ost på toppen, og sett hele brette i ovnen i rundt 5 minutter slik at grønnsakene får litt varme og ostet smelter.
Førerhuset brukte jeg en potet som var delt i to, og den ene delen delt i to igjen.
Mia sitter fint og tålmodig å venter.
Nam nam
Mia står slik at hun vokser å bli like stor som sin storebror
Her er fruktfatet med kakelys, herlig!
Lyset må blåses ut, Mia står å venter på å kunne spise av herligheten.
så kreativt! Liker potet toget!
spisogspar: Takk 🙂
dette var superkoselig 🙂
margrethe: Det er helt sant, dette må vi snart gjenta jeg har en ny ide 😉
genialt 😀
cuskima: Ja ikke sant og veldig gøy å lage 🙂
eg ville ha dette til middag i dag…..men nå blir det ostesmørbrød…..kanskej i morgen eller mandag 😀 Da komemr datteren min på besøk nemlig 😀
cuskima: He he ja det er bare til å leke med maten 🙂
absolutt :))