Det er lett å komme inn i et spor der man lager samme type mat om og om igjen, derfor en helt annen vri denne gangen, uten ingefær, chili og hvitløk. Derfor ble det en mild, enkel skinkegryte, gjerne litt FOR mild etter min smak, men god.
4 personer
1 blomkål (bruk gjerne andre grønnsaker)
1 brokkoli
1 purreløk
7 dl vann
2 dl fløte (man kan også bruke bare melk i stedet for vann og fløte. Tåler man ikke melk, kan man bruke soyafløte/melk).
2 ss maizena
2 buljongterninger
Salt, pepper
Ost, om man ønsker det.
Rens og del grønnsakene i forholdsvis små biter og kok de i buljongen.til de er møre. Løs opp maizena i fløten og hell den i blandingen, la det hele få et oppkok og smak til med salt og pepper. Ønsker man å ha ost i, så har man den i når gryten blir kokt opp med maizenaen. Helt til slutt har man i skinkebiter og lar de få ligge og kose seg et minutt før servering. Jeg hadde kokt ris til.
SEr deilig ut…
I gode og onde dager!: Takk 🙂