Last Updated:

Plukking og behandling av sopp, og flotte bloggvenner

Categories Grønnsaker

Lørdag var jeg på sopptur med Laila, hun har plukket kantarell i mange år, så hun viste helt sikkert hvordan de så ut. Og det er en forutsetning for å plukke sopp, at en selv eller andre er sikker på hvilke sopp det er, uten kan de få fatale følger. Jeg har vært på sopptur med min gode nabo Ingrid en ettermiddag, men den måtte vi kaste siden vi ikke fikk noen til å kontrollere soppen.

Da jeg kom hjem med en hel kurv med sopp seint lørdag, var soppen så våt at Laila anbefalte meg å legge den på papir til dagen etter. Derfor gikk nesten hele søndagen med til å sjekke soppen for rusk og steike den. Men nå har jeg gull i fryseren.

Men dette var heldigvis ikke det enste jeg gjorde søndag, for jeg møtte også p andre bloggere jeg har blitt kjent med og spiste middag med de. Frodith blogg som kommer fra Oslo og som finner på alslags sprell, og gjerne sammen med Kjersti som har Matgale verden og som også har elleville ideer og kromspring. Margarites blogg skriver om dalige nære ting, og som er veldig flink å ta bilder av naturen og er ofte på tur med bobilen.  cuskima.blogg skriver om det som faller henne inn og som engasjerer henne “Akkurat nå”, en frittalende og raus person. Vi skarvelt i timesvis om løst og fast og hadde det virkelig koselig, så tusen takk alle sammen.

 

Så var det soppen igjen

Her er fangsten fra soppturen på lørdag. Snille Laila lot meg få mesteparten av soppen.

Traktkantarell har et hull i mitten, og stilken er delevis hul, og sansynligvis derfra navnet er kommet fra siden den kan minne om en trakt.

Stilken er gulig, og den er stripete under toppen.

Her kan dere se at soppen er nokså hul inni.

Jeg brukte en liten børste for å få bort smus som var på soppen og inni stilken etter jeg hadde delt den med kniv.

Men å få til å dele noen av disse stilkene med kniv var ikke lett, så til slutt tok jeg grep på toppen av soppen med tomler og pekefingre på hver side, og delte den slik. Dette synest jeg var enklere, men dette kan du gjøre som du selv liker best å gjøre.

Jeg hadde porsjoner med soppen på tørr stekepanne, og svak varme til det meste av vannet var fordampet, la de til avkjøling på et matpapir.

Da var soppen blitt adskillig mindre, så en hel kurv med sopp ble til en flatpakket brødpose.

Jeg måtte lage meg soppsaus og biff da jeg kom hjem, jeg legger ut oppskriften seinere.

#sopp #traktkantarell #trakt #kantarell #sanke #i  #naturen Soppkontroll #Hjemmelaget #glutenfritt #melkefritt #laktosefritt #middag #morsmiddag #blogg #bloggtopp #oppbevaring #av #sopp #tilberedning #prikevering #behandling #av #sopp

16 kommentarer

16 thoughts on “Plukking og behandling av sopp, og flotte bloggvenner

  1. Mariann Sæther Tokle: Ting tar tid du, jeg har hatt lyst til dette nesten hele mitt liv. Og ENDELIG har jeg både til og overskudd til å orke, det er bare herlig.

  2. frodith: Det er nå slik jeg ser på dere 😀 Flotte mennesker alle sammen. Soppen er i fryseren og ligger der å venter på å bli brukt, men jeg føler jeg må ha den til noe som er litt spesielt 🙂 eller noen som jeg virkelig vil at skal få det beste av de beste 😀

  3. Tusen takk for i går, det var en veldig hyggelig kveld. Håper vi får til flere treff ved en annen anledning 🙂 Det ble en del sopp hos deg, så den får du kose deg med til vinteren 🙂

  4. deveny: Ja virkelig kjekt. Vi er 5 veldig forskjelige personer med totalt forskjelig personlighet, men likevell har vi mye å snakke om og utrolig koselig sammen.

  5. Rebekka: Ja jeg også, og nå har jeg endelig fått både tid og overskudd til å klare det. Det er noe helt unikt med å være ute i naturen og sanke av naturen skjenker oss.

  6. Mariann Sæther Tokle: Ler ja ja jeg la fortsatt ikke merke til det 😀 Tydeligvis klarte jeg å forstå hva du mente uten å legge merke til at det var feil. Så hvem som er verst og best kan vi slost om he he

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *