Lammekoteletter og fløtegratinerte poteter

Lammekoteletter og fløtegratinerte poteter er  snadder mat, og det er utrolig enkelt å lage selv om potetene tar sin tid i ovnen.

                                  

Fløtegratinerte poteter

4 personer

10 poteter

½ kinahvitløk eller 2 fedd hvitløk

Ca. 5 dl fløte (laktosefri om man trenger det, og det må jeg ) (den skal nesten dekke potetene)

Ca. 1 ts salt

 Pepper

1-2 dl raspet ost (Jeg brukte parmesanost siden den omtrent er laktosefri)

Ha fløten i en skål og ha i renset og finpresset hvitløk, salt og pepper i. Smak om det er nok salt, det skal være nokså salt siden potetene trenger en del salt.

Rens og del potetene opp i skiver og legg de fint i en ildfast form, og rens hvitløken og bruk hvitløkspresse eller finhakk hvitløken. Ha den i fløten, og ha i salt og pepper, bland det godt sammen før man heller det over potetene.

                                 

Er det for lite fløte har du bare på mer slik at det nesten dekker potetene, dette vil variere etter hvilke form man bruker. Men ha heller på for mye en for lite fløte.

Sett formen midt i ovnen på 200 grader, den trenger rundt 45 minutter på å bli ferdig. Fløten skal være trekt inn i potetene. På slutten av steiketiden har man på osten, dette er for å unngå at osten blir brent.

Det er en fordel å la formen få hvile 5 minutter før man servere den. Jeg glemte meg litt så de ble litt mye steikt, men like vell utrolig gode.

Kotelettene steikte jeg på steikepanne og vente de stadig, jeg hadde på salt, pepper og rosmarin (men man bruker de krydderne man ønsker).  Steketiden vil variere etter størrelse, men man må gjerne regne rundt 15 minutter før de er gjennomsteikt. 

#middag #middagstips #morsmiddag #mamma #Pappa #fløtegratinertepoteter #laktosefri #glutenfri #lam #lammekoteletter #høstmat #blogg #matblogg #mattips #hjemmelaget #matfrabunnen #enkelmat #Sunt 

 

 

Siste innlegg