Her om dagen så jeg noen som hadde lagt bilde av kålruletter, og det så aldeles NYDELIG ut. Dette er ikke mat jeg lager ofte, men fordelen med matblogg er at du faktisk kan se når du spiste hva sist 🤣 he he.
Det er litt arbeid å lage kålruletter men du hendelse så godt det er når det er ferdig. Jeg har en skjønn jente her fra Hong Kong som bor hos meg noen dager, og den lille flisen av en jente spiste så mye at jeg kom på eventyret om gutten som kapp åt med trollet :-D. Hvem kan tro at noen som kommer fra et land med så mye god mat ville like min enkle mat.
Til 9-10 kålrulletter
1/2 kg karbonadedeig eller kjøttdeig
1 egg
1/2 ss potetmel
2-3 ss vann
1/2 løk
1/2 ts tørket ingefær
1/2 ts muskatnøtt
salt
pepper
1 ss buljongpulver
8-10 kålblad
Bomull hyssing
1 liter kyllingkraft/ 1 liter vann 4 terninger buljong
Finhakk løken og ha den i en bolle sammen med deigen, krydder, salt, potetmel, buljong, egg og vann,. Bland alt godt sammen.
Det kan variere hvor mye vann og potetmel man må bruke etter hvilken deig man velger, men blandingen skal være lett å forme.
Ta blader av kålen forsøk å få de så hel som mulig, og ha de i kraften noen minutter slik at de blir myk, ta de opp og avkjøl litt. Klipp hyssingen opp i litt lange biter og lag sløyfer på de.
Ta de myke kålbladene og ha en klump med deig i,
Brett sammen, og tre på hyssingen og knyt den litt rundt.
Ha de så i den kokende kraften, la de få trekke/småkoke i 15-20 minutter.
Når de er ferdig kokt leger man de på et fat, og klipper bort tauet før man serverer kålrulettene.
Saus: (løksaus) Til 4 personer
1 løk
1/2 stor purreløk
1 fett hvitløk eller 1/2 kinaløk (kan sløyfes
Smør til å surre løken i
Ca. 5 dl kraft som man har kokt rullene i
Litt buljong (1 grønnsaksbuljong terning eller tilsvarende pulver)
Salt
Pepper
1 ss maizenamel utrørt i et par ss med
kaldt vann
Rens og del løken i biter og surr den i pannen, ha på kraft og ha i salt, pepper og buljong, og ha i utrørt maizena under omrøring. La det hele få koke opp, og smak til om du ønsker mer smak.
#Kålruletter #kålruller #kål #kjøttdeig #tradisjonsmat #Middag #Godt #Sunt #Middagstips #Middag #morsmiddag #Hongkong #Norsk #Norsktradisjon #blogg #bloggtoppen # Glutenfritt #melkefritt #allergivennlig
Dette så godt ut! Lenge siden sist jeg laget kålruletter, men vi hadde det mange ganger i barndommen. En litt glemt rett, kanskje?
Nam nam. Dette er kjempegodt. Tror ikke det er mange som lager det nå.
Irene: Nei det er ikke ofte jeg lager det heller, så på bloggen at sist var i 2013 😀
margarites: Det hadde vi også, og når jeg ble minnet på det fikk jeg det ikke ut av hode 😀
Åh det så godt ut!
Anne Grethe Seljordslia: Tusen takk 🙂
Så nydelig og godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk det var utrolig godt 🙂