Smuldrepai er veldig enkel å lage, og er nydelig godt.
100 g hasselnøtter (kan byttes ut med andre nøtter eller mandler)
1 dl havregryn
1 dl mel (glutenfritt om han ikke skal ha gluten, jeg brukte Toro kakemiks)
200 g smør
1 ts ekte vanilje
1 dl sukker (jeg brukte kokossukker, det er mørkt på farge, så da ble deigen nokså mørk, men fy søren så godt)
Plommesyltetøy eller det man har
Hakk nøttene, smelt smøret i en kjele og ha i havregryn, mel, sukker og nøtter og bland alt godt sammen.
Smør en ildfast form og ha syltetøy i bunnen, og fordel deigen opp på. Sett i ovnen på 210 grader og steik i rundt 10-15 minutter til den er sprø og gylden på farge. Server gjerne med is eller krem (jeg hadde bare “fuskekrem” (soyakrem på boks), vaniljesaus er også veldig godt til. Tåler man ikke melkeprodukter finnes det en veldig god vaniljesaus man kan få kjøpt på mange vanlige større butikker.
#Glutenfri #melkefri #Søtegleder #Søtt #Godt #kake #glutefrikake #melkefrikake #enkelt #Middag #middagstips #kaffemat #Blogg #bloggtoppen #matblogg
Det så skikkelig godt ut 🙂 Fin dessert <3
Nam ! Bare smakt det med epler..men sikkert like godt med plommer.. Fin dag videre <3
frodith: Ja den var skummelt god, den hade slik “MER smak” 😀
annebe: Takk, ja det smakte vidunderlig godt. Ha en nydelig fin dag og helg du også
Å nå fikk jeg lyst på pai! Denne ser himmelsk god ut! Må prøve meg på smuldrepai igjen snart for det er lenge siden sist 🙂
margarites: Jeg tror faktisk at jeg ikke har laget før, så dette var nytt for meg. Veldig enkelt og godt
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk 🙂 Søtt og godt, spises når man skal kose seg en gang i blant.